Στους δρόμους οι Χανιώτες για το νέο νομοσχέδιο που περιορίζει τις διαδηλώσεις | Photos

στους-δρόμους-οι-χανιώτες-για-το-νέο-νο-1072622

Πλήθος κόσμου βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο των Χανίων, με σκοπό να διαμαρτυρηθεί για τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον θεσμό των συλλαλητηρίων, των πορειών και γενικά των μορφών διαμαρτυρίας που έχουν οι πολίτες προς την εκάστοτε κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης λίγο μετά τις 8 το απόγευμα, με μέλη από σωματεία εργαζομένων, συλλόγους, φοιτητές, κομματικές ομάδες μέχρι και συνταξιούχους και αγωνιστές της εθνικής αντίστασης να βγαίνουν στους δρόμους για την ανατροπή του νομοσχεδίου που περνάει σήμερα από την ελληνική Βουλή.

Όπως προβλέπουν οι αλλαγές της κυβέρνησης:

«-“Ο οργανωτής της διαδήλωσης οφείλει να γνωστοποιήσει στην κατά τόπο αστυνομία ή λιμενική αρχή την πρόθεσή του να καλέσει το ευρύ κοινό σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση.

-Η γνωστοποίηση περιλαμβάνει τα στοιχεία ταυτότητας κι επικοινωνίας του οργανωτή (φυσικό πρόσωπο), τον ακριβή τόπο, το χρόνο έναρξης, λήξης, τον σκοπό και το δρομολόγιο της διαδήλωσης.” (άρθρο 3)

-Ο οργανωτής της συγκέντρωσης “συνεργάζεται άμεσα με την αρμόδια αστυνομική αρχή και ιδίως με τον Αστυνομικό Διαμεσολαβητή (σύνδεσμος μεταξύ διαδηλωτών και κράτους) και συμμορφώνεται στις υποδείξεις του παρέχοντας συνδρομή στην τήρηση της τάξης.” (άρθρο 4) Αν η κινητοποίηση (πορεία, συγκέντρωση, διαδήλωση) δεν γνωστοποιηθεί “η αστυνομική αρχή δύναται να προβεί στη διάλυσης της ανωτέρω συνάθροισης..” (άρθρα 3 και 9).

-Επιπλέον, “επικείμενη δημόσια συνάθροιση μπορεί να απαγορεύεται (κι αν ακόμα έχει γνωστοποιηθεί), αν επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια ή απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής.” (άρθρο 8)

-“Όσοι συμμετέχουν σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, η οποία έχει απαγορευτεί τιμωρούνται με φυλάκιση από ένα (1) έως δύο (2) έτη.” (άρθρο 14)

-“Ο οργανωτής δημόσιας συνάθροισης ευθύνεται για την αποζημίωση όσων υπέστησαν βλάβη της ζωής και της ιδιοκτησίας τους…” Με τη διάταξη αυτή ενορχηστρώνεται κι ανοίγει ο δρόμος για εκτεταμένες προβοκάτσιες. (άρθρο 14)

-Για την απαγόρευση λαμβάνεται υπόψη και ο αριθμός των διαδηλωτών και η δυνατότητα της αστυνομίας για αλλαγή δρομολογίου ή τόπου συγκέντρωσης. (άρθρο 7, παρ. 4)-“Εξουσιοδοτείται ο υπουργός δημόσιας τάξης να ρυθμίζει τα περί διάλυσης των συγκεντρώσεων” κατά το δοκούν και με συνοπτικές διαδικασίες. (άρθρο 15)»

Η πορεία έκανε τον γύρο της πόλης και διαλύθηκε όταν επέστρεψε ξανά στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, χωρίς έκτροπα και με την αστυνομία να συνοδεύει διακριτικά.

zarpanews.gr

3 thoughts on “Στους δρόμους οι Χανιώτες για το νέο νομοσχέδιο που περιορίζει τις διαδηλώσεις | Photos

    1. Καταλαβαίνεις ότι αυτό που κάνει η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με αυτά που γίνονται έξω έτσι; Έχεις ασχοληθεί καθόλου με τη νομοθεσία σε χώρες όπως Γαλλία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία κλπ; Η κυβερνήσεις αυτής της χώρας ψηφίζουν ότι θέλουν και οι εκάστοτε αντιπολίτευση δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Το μόνο που κάνουν είναι να εδραιώνουν το κράτος και να επιβάλλουν αστυνόμευση στους πολίτες να μην παραστρατήσουν από τη γραμμή τους. Οι πολίτες σωπαίνουν και τα δέχονται όλα.

      Στο μόνο που δίνω άκυρο είναι που η αντιπολίτευση αντί να διαπραγματευτεί τους όρους και να θέσει κόκκινες γραμμές ακυρώνει όλο το νομοσχέδιο ως άχρηστο

  1. Όλα τα τσιράκια του George Sorros, εθνομηδενιστες, εχθροί της Ελλάδας, πληρωμένα κομματοσκυλα κτλ βλέπω στην πορεία όπως πάντα.
    Πολλοί εξ αυτών,γόνοι πλουσίων εμφανών Χανιωτών.
    Και αυτοί που πρέπει να βγουν και να φωνάξουν που είναι?
    Στο κυνήγι του μεροκάματου και τις επιβίωσης,που χρόνος για πορείες και ντουντουκες.

    Αυτό είναι παιδιά,φωνάζουν οι γόνοι αυτών που μας ξεζουμιζουν τάχα για να υπερασπιστούν εμάς.

    Άντε θύμα άντε ψώνιο άντε σύμβολο αιώνιο αν ξυπνήσεις μονομιάς θα ρθει ανάποδα ο ντουνιάς και τότε αλλιμονο σας Παμιτες και αναρχοκομουνια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook