Στους δρόμους για το Πολυτεχνείο τα σωματεία των Χανίων: «Τηρούμε αυστηρά τα μέτρα προστασίας σε αντίθεση με την κυβέρνηση»

στους-δρόμους-για-το-πολυτεχνείο-τα-σω-1136388

Τα σωματεία Επισιτισμού Ν. Χανίων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων, Τροφίμων & Ποτών Ν. Χανίων, Κατασκευών Ν. Χανίων και Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ν. Χανίων με ανακοίνωσή τους χαιρετίζουν τις σημερινές εκδηλώσεις εορτασμού του Πολυτεχνείου σε ολόκληρη την χώρα, «οι οποίες έσπασαν την απαράδεκτη και άθλια κυβερνητική απόφαση απαγόρευσης των συναθροίσεων που στόχο είχε να μην εορταστεί συμβολικά η φετινή 47η επέτειος, να μη δοθεί το γνήσιο λαϊκό αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα ενάντια στο ΝΑΤΟ και τους συμμάχους του.»

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

«Αντιπροσωπείες Σωματείων και φορέων του Νομού Χανίων προχώρησαν σε συμβολική κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των λαών, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Συμμετείχαν : Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων, Σωματείο Τροφίμων & Ποτών Ν. Χανίων, Συνδικάτο Κατασκευών Ν. Χανίων, Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ν. Χανίων, Σωματείο Διανομέων (delivery) Χανίων “Ιωσήφ Σαριδάκης”, Σύλλογος Γυναικών Χανίων (Παράρτημα της ΟΓΕ), Σωματείο Εργαζομένων στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Χανίων Αποδείχτηκε ξανά ότι τα συνδικάτα και οι φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος είναι αυτοί που τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας της υγείας σε αντίθεση με την κυβέρνηση που έχει εγκληματικές ευθύνες για την κατάσταση στο Δημόσιο σύστημα υγείας, στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία, παντού!

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στα συνδικάτα και στους διαδηλωτές στην Αθήνα. Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες, αφού αποδείχτηκε ότι η προστασία της δημόσιας υγείας ήταν πρόσχημα για το χτύπημα των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. Στόχος ήταν ο εορτασμός του Πολυτεχνείου και το μήνυμά του.

Το Πολυτεχνείο ζει, δεν ήτανε γιορτή, ήτανε εξέγερση και πάλη λαϊκή!

Αυτό είναι και το φετινό μήνυμα του εορτασμού του Πολυτεχνείου. Συνεχίζουμε στο δρόμο του Νοέμβρη!

Δίνουμε τη μάχη της απεργίας στις 26 Νοέμβρη για να υπερασπιστούμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας!»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook