Στους δρόμους για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, εκπαιδευτικοί και μαθητές στα Χανιά | Videos+Photos

στους-δρόμους-για-την-υπεράσπιση-του-δ-1296514

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο βρισκόταν σε εξέλιξη από τις 10:30 το πρωί στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά, στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων στον χώρο της εκπαίδευσης. Λίγο μετά τις 11:30 οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία αναμενόταν να καταλήξει στο κτήριο των διευθύνσεων εκπαίδευσης. Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πολυτεχνείου Κρήτης και του ΕΛΜΕΠΑ και μαθητικοί σύλλογοι.

Για τη σημερινή ημέρα έχει προκηρυχθεί απεργία.

«Απομονωμένη ειναι η Κεραμέως και όχι οι εκπαιδευτικοί», δήλωσαν συγκεντρωμένοι στο συλλαλητήριο, οι οποίοι χαρακτήρισαν την προωθούμενη αξιολόγηση των σχολείων ωε κατηγοριοποίηση, η οποία  θα οδηγήσει, όπως είπαν, σε βάθος χρόνου στο κλείσιμο σχολικών μονάδων.

«Οι λογικές της κατηγοριοποίησης μέσω αξιολόγησης είναι ολέθριες για την εκπαίδευση, διότι εμείς μαθαίνουμε γράμματα σε όλα τα παιδιά του κόσμου, είτε είναι καλοί μαθητές είχε όχι τόσο καλοί. Δεν χωράνε καλά και κακά σχολεία, ο κόσμος πληρώνει φόρους και το κράτος είναι υποχρεωμένο να χρηματοδοτεί τα σχολεία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων, Γιάννης Κυριακάκης.

«Παλεύουμε για ίσα δικαιώματα των μαθητών στην εκπαίδευση και για ίσα δικαιώματα των εκπαιδευτικών μέσα και έξω από τις τάξεις. Στα Χανιά οι σχολικές μονάδες δεν έχουν 300 εκπαιδευτικούς για να λειτουργήσουν σωστά», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Χανίων, Αντώνης Τσαλαπάκης.

«Αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο που δεν θα πωλούνται και θα αγοράζονται όλα με όρους επιχειρηματικούς», ανέφερε η οργανωτική γραμματέας της ΕΛΜΕ Χανίων, Μαρία Γαυγιωτάκη.

Και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων Χανίων, Σταύρος Ζώης, δήλωσε ότι οι γονείς στηρίζουν τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, κατακρίνοντας ιδιαίτερα τη λεγόμενη αυτονομία, η οποία, όπως είπε, θα δημιουργήσει σχολεία πολλών ταχυτήτων που θα αναγκαστούν να ψάχνουν χορηγούς.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν και φοιτητές από το Πολυτεχνείο Κρήτης και το ΕΛΜΕΠΑ, με τους εκπροσώπους τους να αντιδρούν στην αξιολόγηση και την ελάχιστη βάση εισαγωγής και να λένε ότι διεκδικούν φοιτητική στέγη στα Χανιά, ποιοτικότερα εργαστήρια και περισσότερους καθηγητές, μεταξύ άλλων αιτημάτων.

Και πλήθος μαθητών από διάφορα σχολεία συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, ζητώντας κάλυψη των κενών θέσεων στο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους των Χανίων, αρχικά προς την Πλατεία 1866 και στη συνέχεια επέστρεψαν στην Αγορά για να ανεβούν στα Δικαστήρια. Αναμενόταν να καταλήξουν στην οδό Γκερόλα, στα γραφεία των διευθύνσεων εκπαίδευσης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook