Στους δρόμους φοιτητές του ΕΛΜΕΠΑ Χανίων για την εμβόλιμη εξεταστική

στους-δρόμους-φοιτητές-του-ελμεπα-χαν-861445

Σε κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να προχωρήσουν οι φοιτητές της παράταξης «Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ – ΤΕΙ» στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (Πρώην Τ.Ε.Ι) στα Χανιά, για την εμβόλιμη εξεταστική, αίτημα που όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους, δεν πρέπει να επιτρέψουν στην κυβέρνηση και την Yπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, να το κόψουν.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση

Συναδέλφισσσες- συνάδελφοι

Οι εξελίξεις στην εκπαίδευση κεντρικά, με τα μέτρα που ετοιμάζει η υπουργός Κεραμέως αλλά και το κλίμα στη σχολή, μας αποκαλύπτουν καθαρά πλέον πως το δικαίωμά μας στις σπουδές μόνο με μαζικούς αγώνες μπορούμε να το υπερασπίσουμε. Η κυβέρνηση θέλει να νομοθετήσει διαγραφές μετά τα ν+2 έτη σπουδών και τη βάση του 10 για να κοπεί από χέρι το δικαίωμα στις σπουδές στα παιδιά από εργατολαϊκές οικογένειες που δε μπορούν να έχουν την απαιτούμενη στήριξη (πανάκρβα φροντηστήρια κ.λπ.).

Μέσα στις σχολές το καθηγητικό κατεστημένο συντάσσεται με την επίθεση στα δικαιώματά μας, κάνοντας ολοένα και πιο δύσκολες τις σπουδές και τη ζωή μας και φράζοντας το δρόμο για το πτυχίο. Όχι, πρυτάνεις και μεγαλοκαθηγητάδες δεν είναι είναι σύμμαχοί μας όπως διατείνονται τα ΕΑΑΚ και η Π.Κ.Σ. Η ατολμία διατύπωσης καθαρών αγωνιστικών αιτημάτων απ’ αυτές τις παρατάξεις και η ανάλογη ατολμία ουσιαστικής υποστήριξης των μέσων πάλης για να γίνουν υπόθεση της μεγάλης πλειοψηφίας όλων εμάς, συμπληρώνουν την ανοικτή υπονόμευση- πολεμική που γίνεται στους αγώνες από τις καθαρές παρατάξεις του συστήματος ΠΑΣΠ- ΔΑΠ.

Όλοι εμείς όμως που πασχίζουμε καθημερινά για το πτυχίο και μέσα από τις οικογένειές μας ζούμε την ωμή βαρβαρότητα του συστήματος που κόβει συνεχώς δικαιώματα από τον κόσμο της δουλειάς, έχουμε ανάγκη να παλέψουμε για το δικαίωμα στις σπουδές και τελικά για την ίδια τη ζωή μας. Οι συνελεύσεις μας πρέπει να γίνουν πιο μαζικές και να ενισχυθεί το αγωνιστικό κλίμα στη σχολή. Να κόψουμε μ’ αυτό τον τρόπο τον αέρα σ’ αυτούς που θέλουν να μας διώξουν χωρίς πτυχίο. Όλοι μπορούμε ν’ αντιληφθούμε όταν είναι πανάκριβο το κόστος σπουδών (κόστος διαβίωσης, ενοίκια, κ.λπ.) τι θα σημάνει να χάνουμε επιπλέον εξάμηνα με το κόψιμο της εμβόλιμης εξεταστικής που αποφάσισε η διοίκηση της σχολής για να ευθυγραμμιστεί με το κλίμα που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση και η Κεραμέως. Ήδη τρέχουμε και δε φτάνουμε από μάθημα σε μάθημα, ήδη προστέθηκαν οι αλυσίδες, ας μη επιτρέψουμε τώρα και το κόψιμο της εμβόλιμης.

Να συμμετάσχουμε αγωνιστικά στη διαδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου την Κυριακή 17 Νοέμβρη και άμεσα με μαζική συνέλευση να πάρουμε αποφάσεις για να μη περάσει το κόψιμο της εμβόλιμης, αλλά και για να συντονιστούμε με το πανελλαδικό κλίμα κινητοποιήσεων στις σχολές ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης που εντείνουν τους ταξικούς φραγμούς στις σπουδές, αλλά και την καταστολή για να μας φοβίσουν και να αναιρέσουν κάθε έννοια δικαιωμάτων και ελευθεριών.

ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΒΗΜΑΤΑ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook