Στους 156 οι έλεγχοι σε βενζινάδικα: Εντοπίστηκαν 55 παραβάτες και βεβαιώθηκαν πρόστιμα 170.00 ευρώ

στους-156-οι-έλεγχοι-σε-βενζινάδικα-εντο-1401088

Ποσό προστίμων ύψους 170.000 ευρώ έχει βεβαιωθεί από την ΔΙΜΕΑ (Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς), την υπηρεσία υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που είναι επιφορτισμένη με την διεξαγωγή ελέγχων στην αγορά, για παραβάσεις του νόμου περί αθέμιτης κερδοφορίας στα πρατήρια καυσίμων.

Σύμφωνα με απάντηση του υπουργείου σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει πως εντός του 2022:

  • Έχουν γίνει 156 στοχευμένοι έλεγχοι
  • Έχουν βεβαιωθεί 55 παραβάσεις
  • Σε 91 περιπτώσεις δεν βεβαιώθηκαν παραβάσεις
  • 10 έλεγχοι τελούν ακόμα υπό επεξεργασία
  • Συνολικά, το ύψος των προστίμων για βεβαιωμένες παραβάσεις (αποφάσεις υπό έκδοση), ξεπερνά τις 170.000 ευρώ (34 αποφάσεις), ενώ 7 έλεγχοι οδήγησαν σε απλές συστάσεις στον ελεγχόμενο.

Χαρίτσης: Οι έλεγχοι είναι πάρα πολύ λίγοι

Από την πλευρά του ο αρμόδιος τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Χαρίτσης, αποδίδει ευθύνες στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι οι έλεγχοι που έχουν διενεργηθεί είναι ελάχιστοι

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρίτσης αναφέρει: «Απαντώντας σε κοινοβουλευτική μας ερώτηση, η κυβέρνηση ενημερώνει ότι σε σύνολο 4.000 πρατηρίων έχουν πραγματοποιηθεί μέσα στο 2022 μόλις 156 (!) έλεγχοι. Με τα καύσιμα ήδη από Ιανουάριο σε ιστορικό υψηλό και με την πιο ακριβή πλέον βενζίνη στην Ευρώπη, η κυβέρνηση δεν κάνει ούτε τα αυτονόητα».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook