Στους 13 οι νεκροί της Μαλεσίνας: Ο γάμος με τα 230 άτομα, η χαλάρωση και οι αγώνες στα καφενεία

στους-13-οι-νεκροί-της-μαλεσίνας-ο-γάμος-1195590

Σε τραγωδία εξελίσσεται η επέλαση του κορoνοϊού στη Μαλεσίνα της Φθιώτιδας όπου ήδη 13 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές της πανδημίας ενώ περίπου είκοσι βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ της Λαμίας και του Βόλου.

Η κατάσταση στην Μαλεσίνα είναι ιδιαίτερα ανησυχητική αφού εδώ και σχεδόν ένα μήνα η κωμόπολη των περίπου 5.000 κατοίκων έχει δεχθεί βαρύτατο πλήγμα λόγω του κορωνοϊού με δεκάδες κρούσματα.

Από τα τέλη Φεβρουαρίου η δημοτική ενότητα Μαλεσίνας που ανήκει στο Δήμο Λοκρών έχει μπει στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κακή επιδημιολογική εικόνα της περιοχής.

Στους 13 οι νεκροί από κορoνοϊό στην Μαλεσίνα

Δεκάδες πολίτες του χωριού της Φθιώτιδας νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Λαμίας, ενώ όπως προαναφέρθηκε η τοπική κοινωνία θρηνεί και για τον χαμό 13 ατόμων που κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα lamiareport.gr ανάμεσα στα θύματα περιλαμβάνεται και η 69χρονη «αρχόντισσα της Μαλεσίνας», Ελένη Αδαμοπούλου, μια γυναίκα που ήταν γνωστή για την ανιδιοτελή προσφορά της και τον εθελοντισμό.

Η Ελένη Αδαμοπούλου ήταν πρόεδρος στο παράρτημα-Λοκρίδος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Τελευταίο θύμα του φονικού ιού μια γυναίκα 64 ετών, η οποία νοσηλευόταν στο Αχιλλοπούλειο νοσοκομείο του Βόλου, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και εξέπνευσε το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου της πόλης, Νίκου Σωτήρχου, στον Alpha 98,9, πάνω από πενήντα συμπολίτες του νοσηλεύονται σε νοσοκομεία με κορωνοϊό.

Ο ίδιος παραδέχτηκε πως υπήρξε χαλάρωση το τελευταίο διάστημα με τους πολίτες να μην τηρούν τα μέτρα περιορισμού.

Πώς ξέφυγε ο κορoνοϊός στην Μαλεσίνα

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι κάτοικοι αλλά και ο μητροπολίτης Λαμίας Συμεών στον ΣΚΑΪ, αίτια του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου δεν αποτέλεσε μόνο η τελετή ενός γάμου με 30 καλεσμένους εντός της εκκλησίας, αλλά και άλλων 200 έξω από αυτήν, παρότι όπως επισημαίνεται δεν ακολούθησε γλέντι.

Γενικότερα, στην περιοχή επικρατούσε χαλάρωση και τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού δεν τηρούνταν με την ίδια προσοχή όσο στην αρχή της πανδημίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αρκετός κόσμος συνωστιζόταν, όπως λένε, στα καφενεία προκειμένου να δει ποδοσφαιρικά παιχνίδια.

Και νέοι άνθρωποι ανάμεσα στα θύματα

Σημειώνεται πως ανάμεσα στα θύματα της πανδημίας στην Μαλεσίνα περιλαμβάνονται και νέοι άνθρωποι.

Ανάμεσά τους ένας 38χρονος, αλλά και ένας 44χρονος, πατέρας δύο παιδιών χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook