Στον θεατρικό χώρο του Πανεπιστημίου Κρήτης ο σκηνοθέτης της παράστασης «Η Ιστορία ενός αιχμαλώτου»

στον-θεατρικό-χώρο-του-πανεπιστημίου-1417502

Το 7ο Φεστιβάλ Αντίβαρο κορυφώνει τις εκδηλώσεις του αφού απομένουν δύο ακόμη έργα για να τελειώσει το φετινό θεατρικό ταξίδι.

Χθες Πέμπτη 7 Απριλίου ολοκληρώθηκαν οι τρεις έκτακτες παραστάσεις από την Ομάδα Αντίβαρο του αφηγήματος «Η Ιστορία ενός αιχμαλώτου», του Στρατή Δούκα, σε σκηνοθεσία του Μανώλη Σειραγάκη.

Η παράσταση παίχτηκε οκτώ φορές συνολικά και εκτός από τον χώρο του θεάτρου, γέμισε και τις καρδιές των θεατών με συναισθήματα. Οι συντελεστές έδωσαν την υπόσχεση να μην σταματήσουν εδώ οι παραστάσεις. Συζητείται ήδη η πιθανότητα μιας παράστασης στις 14 Μαΐου στο πλαίσιο του συνεδρίου «Ο Παντελής Πρεβελάκης και το θέατρο» προς τιμήν των συνέδρων που θα επισκεφτούν την πόλη μας από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι το συνέδριο διοργανώνεται από το Εργαστήριο Θεάτρου Κινηματογράφου Μουσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και αποτελεί μέρος του προγράμματος του 7 ου Φεστιβάλ Αντίβαρο.

Η επόμενη παράσταση που θα λάβει χώρα στο Φεστιβάλ Αντίβαρο στις 9 και 10 Απριλίου, δεν είναι άλλη από την «Ψυχολογία Συριανού συζύγου-Χριστίνα». Πρόκειται για μία παράσταση βασισμένη στην γνωστή νουβέλα του Εμμανουήλ Ροΐδη, διασκευασμένη και δραματουργικά επεξεργασμένη από την Αιμιλία Βάλβη και σκηνοθετημένη από τον Γιάννη Λεοντάρη. Ερμηνεύουν, οι Αιμιλία Βάλβη και Κωνσταντής Μιζάρας. Η παράσταση αυτή, σε παραγωγή του Θεάτρου Αντίρρηση, συγκέντρωσε ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον όταν παίχτηκε στο Ναύπλιο, στα Γιάννενα και στη Σύρο. Η παράσταση θα κινηθεί πιο πολύ στην γραμμή του κωμικού στοιχείου, πράγμα πολύτιμο στους καιρούς που ζούμε. Η δράση τοποθετείται χρονικά το 1894 στην Σύρο και αφορά τον έγγαμο βίο και τον έρωτα, ενός συζύγου με την Χριστίνα. Δύο θέματα που ξετυλίγονται μόνο από την ανδρική οπτική και ψυχοσύνθεση. Σε αυτήν την παράσταση, όμως, για πρώτη φορά αγωγός τους θα είναι ένα γυναικείο σώμα, σπάζοντας τα στερεότυπα και κάνοντας αισθητή την τότε απουσία της γυναικείας γνώμης. Μία πρωτοπόρα παράσταση, με πολύ σύγχρονα μηνύματα που θα μαγέψει το κοινό του Ρεθύμνου.

Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας του Φεστιβάλ Αντίβαρο με το Πανεπιστήμιο Κρήτης την Παρασκευή 8 Απριλίου στις 5.30 μ.μ, ο θεατρικός του χώρος θα φιλοξενήσει και μία διάλεξη από τον σκηνοθέτη της παραπάνω παράστασης και πανεπιστημιακό δάσκαλο στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Γιάννη Λεοντάρη. Η διάλεξη θα δοθεί στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού σεμιναρίου «Το θέατρο στον 21 ο αιώνα».

Το σεμινάριο εντάσσεται στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Ιστορία και Θεωρία του Θεάτρου και του Κινηματογράφου» που διεξάγεται από το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης από κοινού με το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook