Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Μόναχο ο Χρήστος Φρατζεσκάκης

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης δίνει συνέχεια στις θετικές παρουσίες των τελευταίων δύο ετών, αφού είναι ανάμεσα στους 12 κορυφαίους σφυροβόλους της Ευρώπης.

Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη έστειλε στην πρώτη του προσπάθεια τη σφύρα στα 76,33 μ., επίδοση που ήταν αρκετή για να του δώσει την πρόκριση για τον τελικό του αγωνίσματος.

Ο Φραντζεσκάκης στη συνέχεια έκανε μία άκυρη προσπάθεια, ενώ επέλεξε να μην πραγματοποιήσει την τρίτη του βολή, δεδομένο το ότι ήταν εντός πρόκρισης.

Ο Φραντζεσκάκης έχει πετύχει φέτος 78,15 μ. επίδοση που αν βελτιώσει στον τελικό της Πέμπτης θα του δώσει ένα πλασάρισμα ψηλά στην κατάταξη. Στόχος του είναι να βρεθεί στους οχτώ καλύτερους της Ευρώπης.

Παράλληλα, ο Μιχάλης Αναστασάκης, δυστυχώς δεν τα κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, λόγω ενός τραυματισμού που είχε στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης αγωνίστηκε στο πρώτο προκριματικό γκρουπ της σφυροβολίας και ολοκλήρωσε την παρουσία με καλύτερη βολή στα 70,84 μέτρα. Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου ξεκίνησε με 70,49 μ. πέτυχε 70,84 μ. στη δεύτερη και ήταν άκυρος στην τρίτη προσπάθεια.

Ο έμπειρος αθλητής πριν το πανελλήνιο πρωτάθλημα αντιμετώπισε έναν τραυματισμό, που τον πήγε πίσω και δεν του επέτρεψε να δώσει συνέχεια στο καλό ξεκίνημα τη σεζόν.

Ο Πολωνός Νοβίτσκι ήταν ο μόνος που πέτυχε το όριο (77,50 μ.) στο πρώτο γκρουπ, καθώς είχε βολή στα 78,78 μέτρα.

Ο αθλητής με το τέλος του αγώνα αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο πρόβλημα τραυματισμού, που αντιμετώπισε στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου. “Δυστυχώς είμαι με οστικό οίδημα ηβική σύμφυση από την Τρίπολη κι έπειτα, ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός για τον οποίο δε θέλησα να μιλήσω νωρίτερα. Θεωρώ πως φέτος ήμουν στην καλύτερη κατάσταση της ζωής μου, ωστόσο ήρθε αυτός ο τραυματισμός και με φρέναρε.

Προσπαθήσουμε πολύ με τον προπονητή μου, ώστε να συνεχίσουμε την προπόνηση δίχως να επιβαρύνουμε το πρόβλημα μαζί με φυσιοθεραπείες που κάναμε για μεγάλο διάστημα. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Αλέξανδρο Παπαδημητρίου, για όλα όσα κάνουμε μαζί”, είπε ο Αναστασάκης και συμπλήρωσε: “Είμαι στεναχωρημένος γιατί θα ήταν μια καλή ευκαιρία να μπω στον τελικό, ωστόσο είμαι σε πολύ καλή ψυχολογία για τη συνέχεια.

Σήμερα κάτι κέρδισα και κάτι έχασα. Προσπάθησα σήμερα να βάλω το 100% του εαυτού μου και να προσπαθήσω για το καλύτερο, αλλά δεν μου βγήκε. Εχω μπροστά το χρόνο να ξεκουραστώ και να προετοιμαστώ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Πέρυσι η ψυχολογία μου ήταν σε κακό επίπεδο, φέτος είπα θα το διασκεδάζω και αυτό φαίνεται πως μου βγήκε σε καλό. Θέλω να την ανεβάσω ακόμη περισσότρο και να δουλέψω πολύ για το Παγκόσμιο του 2023”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ