Στον τελικό των Χανίων ο ανώτερος Ολυμπιακός, για το Κύπελλο Γυναικών στο μπάσκετ | Photos

στον-τελικό-των-χανίων-ο-ανώτερος-ολυμ-832015

Πλώρη για το 4ο συνεχόμενο Κύπελλο της ιστορία του έβαλε στο χανιώτικο φαίναλ φορ ο Ολυμπιακός, με τις γυναίκες του συλλόγου να προκρίνονται την Παρασκευή στο κλειστό του Κλαδισού σε έναν ακόμη τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ .

Στον β’ ημιτελικό της διοργάνωσης, παρουσία περίπου 350 θεατών,  η Κυπελλούχος ομάδα  επιβεβαιώνοντας εύκολα τον τίτλο του φαβορί στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, επικράτησε με 78-37, μετατρέποντας ένα ακόμη , στα χαρτιά,  ντέρμπι «αιωνίων», σε παράσταση για ένα ρόλο.Στο παιχνίδι, που ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του ιστορικού ηγέτη του Παναθηναϊκού, Θανάση Γιαννακόπουλου, ο Ολυμπιακός,  ανώτερος σε όλους τους τομείς, , εκμεταλλευόμενος και την αστοχία των αντιπάλων του,  πήρε μία σημαντική διαφορά, την οποία διαμόρφωσε σε «double score» 19-8 στη λήξη της πρώτης περιόδου.Στη συνέχεια οι «πράσινες» , παρά το χάσμα μιας ολόκληρης κατηγορίας με τις «ερυθρόλευκες» προσπάθησαν  κυρίως με τα  μακρινά σουτ της Καλαμπάκου, να φανούν ανταγωνιστικές , απέναντι στον τρις Κυπελλούχο Ολυμπιακό. Όσο πέρναγε η ώρα όμως τα κορίτσια του Γιώργου Παντελάκη, με επιθετικές «αιχμές» τις Σταμάτη και Τζόνσον, ανέβαζαν «στροφές» και έκλεισαν τελικά α’ ημίχρονο με διψήφια διαφορά,  39-20.H κυριαρχία των Κυπελλούχων συνεχίστηκε και στην 3η περίοδο με τον Ολυμπιακό να κλείνει καλά τους διαδρόμους στις «πράσινες» και βγαίνοντας στον αιφνιδιασμό  να ανοίγει με 49-28, στη λήξη του δεκαλέπτου ακόμη περισσότερο την «ψαλίδα της διαφοράς»,.

Η τέταρτη περίοδος είχε πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα για τις δύο ομάδες. Με την πλάστιγγα της νίκης να έχει γείρει υπέρ των ερυθρολεύκων,  προς τιμήν τους οι δύο ομάδες , δεν αντιμετώπισαν το ματς ως «αγγαρεία»,  αλλά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να προσφέρουν όμορφο θέαμα στο κοινό των Χανίων.Έτσι ο Ολυμπιακός με το τελικό  78-37 «σφράγισε» την πρόκρισή του στον τελικό της Κυριακής, όπου θα αντιμετωπίσει στις 15.00 τη Νίκη Λευκάδας, ενώ στις 12.00 στον μικρό τελικό για την 3η θέση θα αναμετρηθούν οι δύο ηττημένες ομάδες των σημερινών ημιτελικών, Δάφνη Αγ. Δημητρίου και Παναθηναϊκός.

Διαιτητές: Μαγκλογιάννης, Κάρδαρης, Γιακείμη

Δεκάλεπτα: 19-8, 39-20, 49-28, 78-37

Ολυμπιακός (Παντελάκης): Τόμας 8(1), Σταμάτη 11(2), Αυτζή, Σπυριδοπούλου 8(1), Παυλοπούλου 9(1), Νικολοπούλου 6, Σωτηρίου 2, Τίκβιτς 6, Λίτσι 4, Τζόνσον 13, Κοσμά, Σταμολάμπρου 11(3) .

Παναθηναϊκός (Καντζιλιέρης): Κασδαγλή, Μούλη 8, Π. Κοιλιά 3, Καλαμπάκου 12(2), Ευαγγελάτου 2, Αρβανίτη 4, Σλούκα 2, Εζέτζα 6, Ακρίβου, Μούτσα, Σιγάλα.

Να σημειωθεί πως πριν την έναρξη του β’ ημιτελικού, ομάδα περίπου 50 οπαδών των «αωνίων» αντιπάλων, αρχικά του Παναθηναϊκού και μετέπειτα του Ολυμπιακού,  επιχείρησαν να προσεγγίσουν το κλειστό του Κλαδισού , δίχως τις απαραίτητες προσκλήσεις. Ωστόσο βλέποντας πως οι αστυνομικές δυνάμεις δεν τους επέτρεψαν την πρόσβαση, συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις των αρχών και αποχώρησαν προς τους συνδέσμους τους, χωρίς να δημιουργηθούν «παρατράγουδα».

ΔηλώσειςΓιώργος Παντελάκης (Προπονητής Ολυμπιακού): «Ήταν ένας ημιτελικός Κυπέλλου και αυτό που θέλαμε ήταν να σεβαστούμε τον αντίπαλο…  Δείξαμε σοβαρότητα, κάναμε αυτό που έπρεπε και περάσαμε στον τελικό.  Εκεί την Κυριακή θα αντιμετωπίσουμε τη Νίκη Λευκάδας, μια καλή ομάδα. Παίξαμε αντίπαλοι φέτος 2 φορές στο πρωτάθλημα, κερδίσαμε εύκολα, αλλά ο τελικός Κυπέλλου είναι ένα μονό ματς και πρέπει να είσαι σοβαρός για να φτάσεις στο στόχο»Γιώργος Καντζιλιέρης (Προπονητής Παναθηναϊκού):  «Οι παίκτριές μου πολέμησαν, έδωσαν σήμερα ό,τι μπορούσαν. Εμείς παραμένουμε στο στόχο μας, ο οποίος ήταν να επιστρέψουμε στη μεγάλη κατηγορία»zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook