Στον «χορό» του… κορονοϊού και το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων – Τι ανακοίνωσε η δημοτική αρχή | Photos

στον-χορό-του-κορονοϊού-και-το-δημο-1011150

Σε ρυθμούς… «κορονοϊού» ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, το απόγευμα της Τετάρτης μετά και τη γενικότερη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, ώστε να προληφθεί η μαζική μετάδοση του ιού στους πολίτες.

Η συζήτηση ξεκίνησε με ανακοίνωση από τη δημοτική αρχή για το που βρισκόμαστε, όσον αφορά στα προληπτικά μέτρα, ενώ μέσα στην αίθουσα η… πρόληψη ήταν εμφανής!Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, όσον αφορά στα μέτρα για την πρόληψη κατά της εξάπλωσης του ιού. «Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας», τόνισε, «είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τα Υπουργεία και τους καθ’ ύλην αρμόδιων, ενώ βρισκόμαστε σε ετοιμότητα ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στους δημότες μας».Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Μιχάλης Τσουπάκης είπε ότι οι εργαζόμενοι θα προμηθευτούν με ειδικές στολές και μέσα ατομικής προστασίας κατά του ιού, ενώ τόνισε ότι, ενδεχομένως να υπάρξει θέμα με τις άδειες του προσωπικού, καθότι οι περισσότεροι είναι γονείς και λόγω κλεισίματος των σχολείων, ίσως υπάρξει πρόβλημα με την στελέχωση των υπηρεσιών.

Τη διάθεση πιστώσεων για όποιες ανάγκες υπάρξουν στις δομές και υπηρεσίες του Δήμου, γνωστοποίησε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Τάσος Αλόγλου, ενώ υπογράμμισε ότι, όσον αφορά στη διορία για τη ρύθμιση των τετραγωνικών που είναι σε εξέλιξη και λήγει στις 31-3-2020, έχει σταλεί έγγραφο προς το Υπουργείο που ζητά την παράταση.Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ελένη Ζερβουδάκη, ανέφερε ότι με το κλείσιμο των ΚΑΠΗ και των παιδικών σταθμών οι υπηρεσίες έχουν ήδη αναλάβει τον καθαρισμό και απολύμανση των χώρων αρμοδιότητας των υπηρεσιών.

Ομοίως και ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Αντώνης Βαρδάκης, υπογράμμισε ότι πρόκειται να γίνει σχολαστική καθαριότητα και απολυμάνσης στους σχολικούς χώρους όλου του Δήμου, αλλά και στις υπόλοιπες δομές παιδείας και αθλητισμού. Επίσης, τόνισε ότι υπάρχει οδηγία για προμήθεια αντισηπτικών ειδών στους μαθητές όπου αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.Από τη μεριά του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης, τόνισε ότι η συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού είναι διαρκής και υπάρχει επικοινωνία σχετικά με το τι θα γίνει με τις παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕΚ ανά την επικράτεια.

Για την υπηρεσία δόμησης (Πολεοδομία), ο αντιδήμαρχος Νίκος Χαζιράκης, είπε ότι οι διεργασίες και οι συναλλαγές με το κοινό θα γίνεται μόνο με το τμήμα του Μητρώο περιορίζοντας τις επαφές των υπαλλήλων με πολίτες.

Απαγορεύονται για όλες τις αθλητικές διοργανώσεις η παρακολούθηση από το κοινό, ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Στέλιος Μιχαηλάκης, ο οποίος είπε ότι όπου εντοπίζεται «εισβολή» πολιτών άμεσα θα διακόπτεται η όποια διοργάνωση. Επίσης ανακοίνωσε πως ματαιώνεται το εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Φραγκιουδάκης, δήλωσε στο σώμα ότι σκοπός είναι η απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών ακόμη και με λιγότερο προσωπικό ενώ ανέφερε πως υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους προϊσταμένους ώστε να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα στην προσέλευση των εργαζομένων.

Παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο Γιατρός Εργασίας του Δήμου Χανίων, Μανώλης Γαβριλάκης ο οποίος συμμετείχε και στην πρωινή έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Παράλληλα έγινε κουβέντα και για τον σημαντικό αντίκτυπο που θα έχει η παρούσα κατάσταση στον τουρισμό και την επισκεψιμότητα του Δήμου, με ερώτημα του Δημοτικού Συμβούλου Γιάννη Σπυριδάκη, ώστε να γίνει πιθανόν κάποια επιπλέον μέριμνα. Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, δήλωσε πως σωστά τίθεται το ζήτημα για την ανησυχία που επικρατεί, παρόλαυτά τόνισε πως η τωρινή φάση χρήζει να διασφαλιστεί πρωτίστως το ζήτημα της δημόσιας υγείας.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook