Στον «πάγο» το νέο κτίριο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων | Σκέψεις να μπει στο «Αντώνης Τρίτσης»

στον-πάγο-το-νέο-κτίριο-του-δημοτικο-850140

Στο τραπέζι της συζήτησης, έπεσε και το ενδεχόμενο να ενταχθεί η ολοκλήρωση του έργου στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα για την Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης»

Την αναγκαιότητα να προχωρήσουν οι μελέτες για τη β’ φάση της ολοκλήρωσης του νέου κτιρίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων στο παλιό λιμάνι, εξήραν για ακόμη μια φορά οι σύμβουλοι που μετέχουν στο Δ.Σ. του οργάνου.

Όπως ανέφερε o πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Χ. Μανώλης Κοτσιφάκης, εκκρεμεί η μελέτη για τη β’ φάση του έργου -ουσιαστικά την αποπεράτωσή του-, για την οποία δεν έχει γίνει καμία ενέργεια τα τελευταία χρόνια, μέχρι και σήμερα. «Υπάρχουν οι μελέτες, αλλά πρέπει να ωριμάσουν και ενδεχομένως να αναλάβει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, να εκτελέσει το έργο», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Κοτσιφάκης.

Πάντως, ξεκαθάρισε πως υπάρχει το σχετικό κονδύλι δεσμευμένο από τον προϋπολογισμό του Λιμενικού Ταμείου και το πρόβλημα είναι διαχειριστικό, απορρίπτοντας για την ώρα το ενδεχόμενο να ολοκληρώσει το έργο ιδιώτης, ώστε να κερδηθεί χρόνος.

Στο τραπέζι της συζήτησης, έπεσε και το ενδεχόμενο να ενταχθεί η ολοκλήρωση του έργου στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα για την Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης», το οποίο προβλέπει όμως, την αξιοποίηση των δημοτικών ακινήτων και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ θέτει σαφή χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης των εργασιών, έως τα τέλη του 2023.

Το σχέδιο πάντως προβλέπει να γίνουν στο ισόγειο του νέου κτιρίου, δύο καταστήματα που θα δοθούν προς ενοικίαση σε ιδιώτες, ενώ οι πάνω όροφοι θα χρησιμεύσουν σαν γραφεία της διοίκησης του ΔΛΤΧ, αλλά και συνεδριακός χώρος για τις ανάγκες του.

Περικλής Κουκλάκης – zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook