Στον Μανώλη Δομαζάκη ο έλεγχος της Creta Farms – Αμφισβητεί ο αδελφός του Κώστας Δομαζάκης

στον-μανώλη-δομαζάκη-ο-έλεγχος-της-creta-farms-806740

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των τραπεζών που συμμετείχαν δεν φέρεται να πήραν θέση στην αντιπαράθεση, ενώ μετά την αποχώρηση του κ. Κων. Δομαζάκη η γενική συνέλευση διεξήχθη κανονικά

Στον έλεγχο του Εμμανουήλ Δομαζάκη περνά η αλλαντοβιομηχανία Creta Farms, μετά τη χθεσινή επεισοδιακή και πολύωρη έκτακτη γενική συνέλευση που διεξήχθη στο Ρέθυμνο, από την οποία αποχώρησε ο έτερος βασικός μέτοχος Κωνσταντίνος Δομαζάκης, που αναμένεται να αμφισβητήσει την εγκυρότητά της.

Το ήδη τεταμένο κλίμα που επικρατούσε τους τελευταίους μήνες στη σχέση των αδερφών Δομαζάκη και βασικών μετόχων της εταιρείας πυροδότησε μια πολύωρη αντιπαράθεση για τις νομιμοποιήσεις των μετόχων που παρίσταντο στη γενική συνέλευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι μέτοχοι που συντάσσονταν με τον Κωνσταντίνο Δομαζάκη δεν κατάφεραν να συμμετέχουν, καθώς υπήρξε θέμα με την εγκυρότητα της συμμετοχής τους.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Κωνσταντίνου Δομαζάκη, το θέμα “αφορούσε 920.000 μετοχές για τις οποίες οι εξουσιοδοτήσεις θεωρήθηκε προσχηματικά ότι δεν ήταν νόμιμες, παρόλο που αυτές είχαν κατατεθεί έγκαιρα τόσο σε ηλεκτρονική όσο και σε έγχαρτη μορφή. Αυτό έγινε προκειμένου ο κ. Μάνος Δομαζάκης και η ομάδα του να διατηρήσουν τις θέσεις τους στη διοίκηση της κλυδωνιζόμενης εταιρείας και να μη συζητηθούν τα περιστατικά κακοδιαχείρισης στα οποία είναι εμπλεκόμενοι».

Παράλληλα ο ίδιος κάνει λόγο για παράνομη συμμετοχή μετόχων, αναφέροντας ότι «ο κ. Μάνος Δομαζάκης μέσω της EFG Monaco δρα από κοινού και συντονισμένα με τον μέτοχο και γαμπρό κ. Μπόνο, αλλά και το fund CPB το οποίο ελέγχει ως ορκωτός το μέλος της επιτροπής ελέγχου της Creta Farms κ. Παναγιώτη Βρουστούρη. Ο κ. Μάνος Δομαζάκης όφειλε να έχει κάνει ήδη υποχρεωτική δημόσια πρόταση και δεδομένου ότι δεν το έχει πράξει, δεν έχει το δικαίωμα να ασκεί τα συγκεκριμένα δικαιώματα ψήφου ούτε ο ίδιος ούτε οι μέτοχοι που ενεργούν από κοινού και συντονισμένα».

Αποχώρηση

Ως εκ τούτου, ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης υστερούσε στη «μάχη» των συσχετισμών και αποχώρησε από τη γενική συνέλευση πριν ξεκινήσει το ουσιαστικό μέρος της. Σε αυτό το πλαίσιο ο ίδιος διαμηνύει ότι «θα αντιδράσει με κάθε νόμιμο μέσο στις μεθόδους που εφαρμόζονται, οι οποίες είναι προφανές ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη νομιμότητα», ενώ καλεί τις τράπεζες να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, δεδομένου ότι -όπως ισχυρίζεται- παρουσίασε ένα αξιόπιστο σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης της εταιρείας με τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ ώστε και να αναπτυχθεί και να αποπληρωθούν τα δάνεια σε αντίθεση με την πλευρά του αδερφού του που αρνείται το οτιδήποτε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των τραπεζών που συμμετείχαν δεν φέρεται να πήραν θέση στην αντιπαράθεση, ενώ μετά την αποχώρηση του κ. Κων. Δομαζάκη η γενική συνέλευση διεξήχθη κανονικά.

Στο μεταξύ, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένει τα πρακτικά της γενικής συνέλευσης ώστε να λάβει ακριβή γνώση για τα όσα έλαβαν χώρα χθες, ενώ δεν αποκλείεται να ζητήσει να λάβει εκ νέου αξιολόγηση της εισηγμένης από κάποιον ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο, με γνώμονα ότι οι οικονομικές καταστάσεις της αλλαντοβιομηχανίας για μια μακρά περίοδο χρήσεων παραμένουν σε «γκρίζα ζώνη», αφού τα όσα αναφέρουν οι ανακοινώσεις της διοίκησης ότι περιλαμβάνει το πόρισμα της PricewaterhouseCoopers δεν φέρεται να απαντούν σε καίρια ερωτήματα. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Κων. Δομαζάκη, «η διοίκηση της Creta Farms αρνήθηκε να καταθέσει στη γενική συνέλευση την έκθεση της PwC».

naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook