Στον Ερυθρό Σταυρό η ηλικιωμένη που έπλυναν γυμνή σε πιλοτή – Το ξέσπασμα του δημάρχου

στον-ερυθρό-σταυρό-η-ηλικιωμένη-που-έπ-1643269

Πολλές είναι οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η εικόνα ντροπής που δείχνει πλήρωμα ασθενοφόρου στον Ωρωπό να πλένει με λάστιχο μια γυμνή ηλικιωμένη σε πιλοτή πολυκατοικίας.

«Ο δήμος μας δίνει 200.000 ευρώ τον χρόνο στην συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία» λέει μιλώντας στο newsit.gr ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης αναφέροντας ότι πλέον η άτυχη 69χρονη γυναίκα νοσηλεύεται σε καλύτερη κατάσταση στον Ερυθρό Σταυρό.

Το απαράδεκτο περιστατικό σημειώθηκε σε πιλοτή της πολυκατοικίας όπου διαμένει η 69χρονη στην περιοχή του Ωρωπού. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, υπήρχαν διαμαρτυρίες για την ηλικιωμένη που μένει σε πολυκατοικία στην παραλία Μαρκοπουλου ότι είναι σε κακή κατάσταση και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί. Το δημοτικό ασθενοφόρο κλήθηκε λοιπόν να παραλάβει την γυναίκα από την κατοικία της, στην οποία ζούσε αβοήθητη. Ωστόσο, όπως μας λέει ο δήμαρχος Ωρωπού, για άγνωστο λόγο, αποφασίστηκε να την ξαπλώσουν σε μία κουβέρτα, και χωρίς τα ρούχα της, να την πλύνουν με ένα λάστιχο. «Ντροπή, είναι ντροπιαστικό και απαξιωτικό για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τους ανθρώπους που έχουν κάνει κάτι τέτοιο. Κλήθηκε το ασθενοφόρο να πάει στο συγκεκριμένο σπίτι γιατί υπήρχαν διαμαρτυρίες από ενοίκους της πολυκατοικίας ότι μυρίζει άσχημα και ότι η γυναίκα δεν μπορεί να αυτοσυντηρηθεί. Το όχημα ανήκει στον Δήμο και τη διαχείριση την έχει ιδιωτική εταιρεία. Πηγαίνει τους ασθενείς σε δημόσιο νοσοκομείο σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ. Οι διασώστες έπεισαν τη γυναίκα ότι πρέπει να τη μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Όπως είπαν οι ίδιοι, η γυναίκα ήταν πεσμένη στο πάτωμα μέρες πριν και έκανε εκεί τις σωματικές της ανάγκες. Εκτός από αυτό, οι διασώστες είπαν ότι έπρεπε να την πλύνουν και δεν υπήρχε πρόσβαση στο μπάνιο και ότι η ίδια η γυναίκα τους ζήτησε να την πλύνουν».

Όπως επισημαίνει ο κος. Γιασημάκης «έχει διαταχθεί ΕΔΕ από τον δήμο Ωρωπού για το περιστατικό.

Το Δημοτικό ασθενοφόρο ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία, με την οποία έχει σύμβαση ο δήμος, ενώ ο υπάλληλος, «πρωταγωνιστής» του άθλιου περιστατικού απάνθρωπης συμπεριφοράς είναι και εργαζόμενος σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο της δυτικής Αττικής. «Ο δήμος μας δίνει 200.000 ευρώ τον χρόνο στην ιδιωτική εταιρεία. Επικοινώνησα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας και του ζήτησα να απομακρυνθεί το συγκεκριμένο πλήρωμα από το δημοτικό ασθενοφόρο και είναι αλήθεια ότι ο ένας από τους δύο ιδιωτικά εργαζόμενους προκύπτει ότι παράλληλα είναι και υπάλληλος σε δημόσιο νοσοκομείο με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου».

Ο κ. Γιασημάκης αναφέρει μιλώντας στο newsit.gr ότι «η 69χρονη από τις 28 Φεβρουαρίου βρίσκεται στον Ερυθρό Σταυρό. Λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή και είναι πολύ καλύτερα». Μάλιστα στο ερώτημα του newsit.gr, αν η γυναίκα έχει συγγενείς, ο δήμαρχος επισήμανε πως η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου έψαξε να τους βρει, αλλά δυστυχώς η 69χρονη δεν έχει κανέναν και ότι παρ’ όλα αυτά, ακόμα δεν έχουμε την συγκατάθεσή της να καθαριστεί το σπίτι της.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook