Στον Εισαγγελέα για τη διακίνηση κοκαΐνης γνωστοί Χανιώτες ενώ οι έρευνες συνεχίζονται

στον-εισαγγελέα-για-τη-διακίνηση-κοκα-791365

Ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα οι απολογίες των 13 συλληφθέντων για το κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης, στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται γνωστοί Χανιώτες. Μέχρι τις 11:30 το πρωί σε Ανακριτή και Εισαγγελέα είχαν οδηγηθεί επτά από τους συλληφθέντες, οι τέσσερις από τους οποίους ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία έως την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου, ενώ ένας απολογούνταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr οδηγήθηκαν για απολογία εννέα συνολικά κατηγορούμενοι ενώ τα φερόμενα ως «ηγετικά μέλη» του κυκλώματος θα απολογηθούν την Τετάρτη.

Πώς εξαρθρώθηκε η συμμορία 

Οι συλλήψεις έγιναν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής όταν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας πέρασε χειροπέδες σε 12 άτομα, αφού έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, διαπιστώθηκε πως οι συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους ποσότητες κοκαΐνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του zarpanews.gr, οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να εξαρθρώσουν το κύκλωμα, που περιλαμβάνει και γνωστούς Χανιώτες, μετά από παρακολούθηση και καταγραφή συνομιλιών μέσω του κοριού της ΕΛ.ΑΣ, μεταξύ των φερόμενων ως δραστών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές έφθασαν την συγκεκριμένη επιτυχία, μετά από πολύμηνη παρακολούθηση.

Αξίζει να επισημανθεί, πως οι ποσότητες κοκαΐνης που φέρεται να είχαν στην κατοχή τους οι συλληφθέντες είναι αρκετά σημαντικές.

Σημειώνεται δε, πως ενδεχομένως ο αριθμός των ατόμων που πιθανώς να εμπλέκονται στην όλη υπόθεση να αυξηθεί τις επόμενες ώρες και να υπάρξουν και νέες συλλήψεις.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

“Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, είχαν ως αποτέλεσμα την σύλληψη 21χρονου αλλοδαπού και δώδεκα (12) ημεδαπών, 62χρονης και έντεκα ανδρών ηλικίας 66, 47, 36, 65, 61, 62, 50, 32, 41, 23 και 44 ετών, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του 66χρονου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

115 γραμμάρια κοκαΐνης,

μικροποσότητα κάνναβης,

2 ηλεκτρονικές ζυγαριές,

το χρηματικό ποσό των 1.550 ευρώ και

2 κινητά τηλέφωνα

Στη συνέχεια από έρευνα που ακολούθησε σε υπαίθριο χώρο (καβάντζα) της πατρικής οικίας του 66χρονου, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν 255 γραμμάρια κοκαΐνης ηλεκτρονική ζυγαριά και το χρηματικό ποσό των 19.000 ευρώ.

Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 66χρονος με τον 47χρονο και τον 41χρονο, διέθεταν και διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, σε χρήστες του Νομού.

Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες 47χρονου, 65χρονου, 61χρονου, 62χρονου, 44χρονου και 41χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

150 γραμμάρια ελαίου κάνναβης (χασισέλαιο),

50 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη,

το χρηματικό ποσό 9.690 ευρώ,

περίστροφο,

πιστόλι

φυσίγγια και

2 κυνηγετικά όπλα

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook