Στον εισαγγελέα 20 δικογραφίες για fake news

στον-εισαγγελέα-20-δικογραφίες-για-fake-news-1325302

Ολοκληρώθηκε η έρευνα για τα fake news στο διαδίκτυο για το θέμα της πανδημίας του κορονοϊού από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν συντάξει δύο δικογραφίεςμε την πρώτη να αφορά σε άτομα που είχαν προφίλ στο διαδικτυο και προετρεπαν τους πολιτεες να μην φορουν μασκες αλλα και να στέλνουν τα παιδια τους στο σχολείο χωρις μάσκες.

Η δεύτερη δικογραφία αφορά στην προτροπή στους πολίτες να μην εφαρμόζουν τα περιοριστικά μετρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Μάλιστα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε κάνει έφοδο σε σπίτια των διαχειριστών και έχουν κατασχεθεί ακόμη και αποδείξεις συναλλαγών, εκτός από διαδικτυακά πειστήρια.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διερευνήθηκαν δύο υποθέσεις, διαδικτυακής διασποράς ψευδών ειδήσεων, για την πανδημία Covid-19 και σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σε βάρος συνολικά 20 ατόμων, για διέγερση σε ανυπακοή και διασπορά ψευδών ειδήσεων, μέσω διαδικτύου.

Στην πρώτη υπόθεση, προηγήθηκαν καταγγελίες σχετικά με αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προέτρεπαν τους πολίτες να μη χρησιμοποιούν μάσκα προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και ιδιαίτερα κατά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook