Στον δρόμο οι Χανιώτες για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής | Photos + Videos

στον-δρόμο-οι-χανιώτες-για-την-καταδίκ-1116721

Πορεία από την Πλατεία Δημοτικής Αγοράς προς την Πλατεία Δικαστηρίων, στην οποία συμμετείχαν σύλλογοι εργαζομένων, συλλογικότητες, μαθητές και εκπαιδευτικοί διοργανώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η πορεία κινήθηκε στους δρόμους των Χανίων, περνώντας από την Πλατεία 1866, το Δημαρχείο, επέστρεψε στην Αγορά και ανέβηκε από την οδό Ανδρέα Παπανδρέου στα Δικαστήρια.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις στα ΜΜΕ, συνδικαλιστές και πολίτες τόνιζαν την ανάγκη καταδίκης της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση. Το δικαστήριο συμφώνησε μαζί τους, μετά από μερικά λεπτά.

Ο Αντώνης Τσαλαπάκης, πρόεδρος του ΣΕΠΕ Χανίων, δήλωσε:

«Οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουμε στην κινητοποίηση, πεντέμισι χρόνια περάσαν στις δικαστικές αίθουσες και 7 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Θέλουμε να φανεί ότι η ΧΑ είναι τρομοκρατική οργάνωση, που έσπειρε όλο αυτό το διάστημα τον φόβο τον τρόμο και τον φασισμό σε όλη τη χώρα.»

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων, Γιάννης Κυριακάκης, μιλώντας στο Zarpa Radio 89,6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη, δήλωσε ότι η ΧΑ «αποδείχθηκε μια εγκληματική οργάνωση, άσχετα από την όποια απόφαση, στη συνείδηση του κόσμου είναι μια συμμορία που πρέπει να μπει στη φυλακή. Η απόφαση όμως αυτή δεν είναι το τέλος, είναι η αρχή μια μάχης για να ξεριζωθεί αυτό το δηλητήριο που μπήκε στην ελληνική κοινωνία πριν μερικά χρόνια, και για το οποίο έχουν ευθύνη πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν στη δυστυχία και το αδιέξοδο τον ελληνικό λαό», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κυριακάκης.

Η Μαρία Γιαννάκη, εκπρόσωπος Αγωνιστικής Συσπείρωσης εκπαιδευτικών, είπε:

«Σήμερα είναι λαϊκή απαίτηση η καταδίκη των φασιστών, η καταδίκη των δολοφόνων της ΧΑ που έχουν καταφερθεί κατά εργατών, αγωνιστών, λαϊκών οικογενειών. Σήμερα πρέπει να σφραγιστεί η απαίτηση με την καταδίκη τους, αλλά ο αγώνας δεν πρέπει να σταματήσει εδώ. Ό,τι έχει απομείνει από δαύτους πρέπει να καταπατηθεί με τη δράση των σωματείων εργαζομένων.»

Ο Αλη Μουσταφάογλου, αντιπρόεδρος του ΣΕΠΕ, δήλωσε:

«Είναι ιστορική ημέρα, ημέρα που θα ακούσουμε το αθώοι ή ένοχοι. Όλο το αντιφασιστικό κίνημα και όλοι οι δημοκράτες πολίτες αναμένουμε να ακούσουμε ότι είναι μια εγκληματική οργάνωση και ότι η θέση της είναι στη φυλακή.»

2 thoughts on “Στον δρόμο οι Χανιώτες για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής | Photos + Videos

  1. το ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΟΤΑΜΙ κλπ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ;;; ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ………….ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ ;;;

  2. Δε πιστεύω να είναι οι ίδιοι που δεν έχουν δουλειά λόγω Κορωνοιου; Γιατί οι υπόλοιποι δουλεύουμε!Προσπαθούμε να ζήσουμε….μάλλον εσείς έχετε κονομησει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook