Στον «αέρα» τα δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη: «Δεν έχει επιλυθεί η επικοινωνία» λένε οι μηχανοδηγοί

στον-αέρα-τα-δρομολόγια-αθήνα-θεσ-1656171

Τις επόμενες ημέρες έχει προγραμματιστεί η επαναλειτουργία και άλλων δρομολογίων τρένων, τρεις εβδομάδες μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Ωστόσο, οι μηχανοδηγοί συνεχίζουν να εκφράζουν σοβαρές ενστάσεις.

Η επανεκκίνηση των επιβατικών σιδηροδρομικών δρομολογίων που έχει προγραμματιστεί για την 1η Απριλίου φαίνεται να είναι «μετέωρη», 22 ημέρες μετά το πρωτοφανές δυστύχημα στα Τέμπη.

Κορυφαίο στέλεχος του ΟΣΕ μιλώντας στο OPEN είπε ότι «δεν ξεκινάμε μέχρι νεοτέρας», αναφορικά με τα δρομολόγια Intercity Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Οι μηχανοδηγοί υποστηρίζουν ότι δεν έχει ακόμα επιλυθεί το θέμα της επικοινωνίας το οποίο είχαν θέσει στη σύσκεψη της 13ης Μαρτίου με την κυβέρνηση όπου αποφασίστηκε η επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) δεν χορήγησε άδεια για τους ασυρμάτους επικοινωνίας που πρέπει να χρησιμοποιούνται για κάποια «τυφλά» σημεία, όπως οι σήραγγες.

Στο μεταξύ, φέρεται να μην έχει αποκατασταθεί ακόμα ο φωτισμός στη σήραγγα των Τεμπών.

Πρακτικά, γίνεται αδύνατη προς το παρόν η επανεκκίνηση των δρομολογίων Intercity Αθήνα – Θεσσαλονίκη που είναι προγραμματισμένη για την 1η Απριλίου.

Εγείρονται σοβαρά ερωτήματα πώς γίνονταν τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μέχρι τώρα με προβλήματα όπως, η έλλειψη φωτισμού στις σήραγγες όπου δεν «πιάνει» ούτε σήμα κινητού τηλεφώνου.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του OPEN:

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook