«Στον αέρα» οι ενδοσχολικές εξετάσεις και στα Χανιά: Αγωνία για την Γ’ λυκείου μετά την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων – Χωρίς Plan Β το Υπουργείο Παιδείας

στον-αέρα-οι-ενδοσχολικές-εξετάσει-1096453

Με πολύ μεγάλη καθυστέρηση που ξεπέρασε τις τρεις ώρες, έγινε η έναρξη των ενδοσχολικών εξετάσεων στα Λύκεια, λόγω τεχνικού προβλήματος στην Τράπεζα Θεμάτων, το οποίο φαίνεται ότι αποκαθίσταται με αργούς ωστόσο ρυθμούς.

Κάποια σχολεία έχουν ήδη ξεκινήσει να γράφουν, ωστόσο υπάρχει μια αλυσίδα προβλημάτων που δημιουργείται, καθώς αναμένεται να καθυστερήσει και η δεύτερη βάρδια εξετάσεων.

Μέχρι και μετά τις 11 το πρωί της Δευτέρας οι καθηγητές δεν είχαν πρόσβαση στην Τράπεζα Θεμάτων με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντλήσουν θέματα για τους μαθητές (δείτε ΕΔΩ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, υπάρχει η εκτίμηση ότι δεν πρόκειται για απλό τεχνικό πρόβλημα αλλά για επίθεση χάκερς.

Στο μεταξύ, η καθυστέρηση πλέον έχει ξεπεράσει τις 3 ώρες, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μεγάλος εκνευρισμός στους μαθητές που έχουν προσέλθει από τις 8 για να γράψουν ενώ ήδη ο χρόνος της α’ βάρδιας τελειώνει και βάσει του προγραμματισμού έπρεπε να ξεκινάει η β’ βάρδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει προβλέψει κάποιο εναλλακτικό σχέδιο για την περίπτωση που προέκυπτε τεχνικό πρόβλημα κρατώντας έτσι «ομήρους» Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων, τόσο τους κατά τόπους διευθυντές εκπαίδευσης που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, όσο και τους καθηγητές και διευθυντές που δεν τους επιτρέπεται να δώσουν θέματα στα παιδιά αλλά και κυρίως δεκάδες χιλιάδες μαθητές.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν οι μαθητές της γ’ λυκείου που πρέπει σήμερα να ολοκληρώσουν τις ενδοσχολικές εξετάσεις ώστε αύριο να έχουν βαθμολογηθεί τα γραπτά και την Παρασκευή να ξεκινήσουν τις πανελλαδικές εξετάσεις.

zarpanews.gr

One thought on “«Στον αέρα» οι ενδοσχολικές εξετάσεις και στα Χανιά: Αγωνία για την Γ’ λυκείου μετά την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων – Χωρίς Plan Β το Υπουργείο Παιδείας

  1. Θα μπορούσαν στο χρόνο της αναμονής και για να μην…βαριούνται τα παιδιά να τους προβάλουν την βραβευμένη ταινία «Αγόρια στο ντους»…. Θα περνούσε και εποικοδομητικά η ώρα….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook