«Στον αέρα» η ημερομηνία του debate: Άκυρη η 1η Ιουλίου λόγω Συνόδου – Αιχμές από ΝΔ

Το προανήγγειλε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής στις Βρυξέλλες και όπως όλα δείχνουν γίνεται πράξη. Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις των ευρωπαίων να συμφωνήσουν για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η μετάθεση της ημερομηνίας για την 30ή Ιουνίου, καθιστά για τον Αλέξη Τσίπρα αδύνατη τη συμμετοχή στο debate των πολιτικών αρχηγών που έχει κανονιστεί για την 1η Ιουλίου.

Όπως λοιπόν αναφέρουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας, ο Νάσος Ηλιόπουλος επικοινώνησε με την «Πειραιώς», δηλώνοντας την αδυναμία του Αλέξη Τσίπρα να μετάσχει στο debate της 1ης Ιουλίου, λόγω της έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις 30 Ιουνίου και πρότεινε ως εναλλακτικές ημερομηνίες διεξαγωγής του είτε την 2η Ιουλίου, είτε την 27η Ιουνίου.

«Η ΝΔ κατανοώντας τη δυσκολία του κ. Τσίπρα να ανταποκριθεί στην ορισθείσα ημερομηνία, δέχθηκε ως εναλλακτική ημέρα διεξαγωγής του debate την 27η Ιουνίου», αναφέρουν «γαλάζιες πηγές».

«Ύστερα από διαβουλεύσεις του κ. Ηλιόπουλου με τα άλλα κόμματα τα οποία επίσης έπρεπε να μεταβάλουν τον προγραμματισμό τους, η ΝΔ πρότεινε ως τρίτη εναλλακτική ημέρα την 28 Ιουνίου. Ο κ. Ηλιόπουλος αργά το απόγευμα ενημέρωσε τη ΝΔ ότι δεν έχει καταστεί δυνατόν μέχρι στιγμής να βρεθεί κοινή ημερομηνία με τα άλλα κόμματα για τη διεξαγωγή του debate.

Κατά τα λοιπά οι σημερινές δηλώσεις του κ. Τσίπρα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι επιθυμούν τους παράλληλους μονολόγους, ενώ εκείνος τάχα τον διάλογο είναι δηλωτικές της αδιόρθωτης αλαζονείας του. Πόσο μάλλον όταν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιχειρούν να βρουν μια λύση σε ένα πρόβλημα που ουδόλως προκάλεσαν», καταλήγουν.

Πηγή: altsantiri.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ