Στοιχεία θανάτων αποκαλύπτουν το «μεγαλύτερο σκάνδαλο» για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας

στοιχεία-θανάτων-αποκαλύπτουν-το-με-1410860

Καταιγιστικός είναι ο βρετανικός τύπος κατά του εθνικού συστήματος υγείας της Αγγλίας μετά τα στοιχεία που αποκαλύπτουν τους 201 θανάτους βρεφών αλλά και 1252 περιστατικά νησηλέιας τα τελευταία 20 χρόνια. Οι τίτλος «Είναι Το μεγαλύτερο σκάνδαλο για το NHS» είναι χαρακτηριστικός.

«Ο τοκετός «δεν είναι ασφαλής για τις γυναίκες στην Αγγλία», γράφουν οι Times, μετά την καταδικαστική ανασκόπηση των υπηρεσιών μητρότητας στο νοσοκομείο Shrewsbury and Telford NHS Trust, από την ανώτερη μαία Ντόνα Οκεντεν.

Η Daily Mirror περιγράφει το σκάνδαλο ως «κλεμμένες ζωές» μαζί με μια φωτογραφία δύο θλιμμένων μητέρων οι οποίες έχασαν τα μωρά τους.

Η αστυνομία εξετάζει 600 περιπτώσεις μετά από αναφορά για θανάτους βρεφών που καταδίκασε το υγειονομικό προσωπικό το οποίο κατηγορούσε τις μητέρες ενώ αγνοούσε επανειλημμένα τα δικά του καταστροφικά λάθη για δεκαετίες με αποτέλεσμα οι θάνατοι να μην διερευνηθούν σωστά.

Συνολικά 201 μωρά και εννέα μητέρες θα μπορούσαν να είχαν επιβιώσει εάν το NHS είχε παράσχει καλύτερη φροντίδα, σύμφωνα με την έρευνα.

Υπήρξαν επίσης 29 περιπτώσεις όπου μωρά υπέστησαν σοβαρές εγκεφαλικές κακώσεις και 65 περιστατικά εγκεφαλικής παράλυσης. Η Ραινον Ντειβις, μία από τις μητέρες που αγωνίστηκαν για δικαιοσύνη για χρόνια μετά τον θάνατο της κόρης της Kειτ το 2009, είπε ότι οι ίδιοι οι αριθμοί «δεν λένε όλη την ιστορία» του αντίκτυπου στις οικογένειες.

Την Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας, απηύθυνε συγγνώμη λέγοντας στους βουλευτές: «Η έρευνα βρεφικών θανάτων δείχνει ζητήματα σοβαρά που αφορούν στις υπηρεσίες μητρότητας της Αγγλίας.

«Αλλά όταν αυτά τα πρότυπα δεν πληρούνται, πρέπει να ενεργούμε αποφασιστικά και οι αποτυχίες φροντίδας και συμπόνιας που αναφέρονται σε αυτήν την έκθεση δεν έχουν καμία απολύτως θέση στο NHS. Σε όλες τις οικογένειες που έχουν υποφέρει τόσο σοβαρά, εκφράζω τη λύπη μου ζητώντας συγνώμη ».

Η επανεξέταση των θανάτων βρεφών και των ισχυρισμών για κακή φροντίδα μητρότητας στο Trust ξεκίνησε σε υποθέσεις που αφορούσαν 1.486 οικογένειες και συνολικά 1.592 κλινικά περιστατικά, κυρίως μεταξύ 2000 και 2019.

Οι μητέρες αναγκάστηκαν να υποστούν τραυματικές γεννήσεις, με τα μωρά να υποφέρουν από κατάγματα κρανίου, σπασμένα οστά ή να εμφανίζουν εγκεφαλική παράλυση.

ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook