Στοιχεία – «φωτιά» της Eurostat για την ανεργία των νέων «καίνε» το προεκλογικό αφήγημα Μητσοτάκη

στοιχεία-φωτιά-της-eurostat-για-την-ανεργ-1702226

Η ωμή πραγματικότητα, για ακόμα μία φορά, όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία της Eurostat, προσκρούει σε εκείνη που που θέλει να δημιουργήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για δήθεν «success story» και εξηγεί τον λόγο που οι νέοι κοιτάζουν να φύγουν στο εξωτερικό.

Εν τοιαύτη περιπτώσει η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την ανεργία των νέων (15-29 ετών) στην Ευρώπη το 2022. Όπως δείχνουν τα στοιχεία που αποτυπώνονται στον πίνακα που ακολουθεί, τρεις περιφέρειες της Ελλάδας συγκαταλέγονται στις επτά με τη μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο λόγος για τις περιφέρειες: Θεσσαλίας, Κεντρικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας.

Μάλιστα, αξίζει να υπογραμμιστεί πως μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας, παρουσιάζει μόνο η Θέουτα, αυτόνομη κοινότητα στη βόρεια ακτή της Αφρικής, ακριβώς απέναντι από το Γιβραλτάρ, η οποία είναι έδαφος της Ισπανίας.

Αναλυτικά τα στοιχεία

Θέουτα (Ισπανία) – 42,4%

Θεσσαλία – 39,8%

Δυτική Ελλάδα – 36,5%

Μελίγια (Ισπανία) – 36,1%

Δυτική Μακεδονία – 34,3%

Καμπανία (Ιταλία) – 34,2%

Σικελία (Ιταλία) – 34,2%

Συγκεκριμένα, τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Θέουτα στην Ισπανία (42,4%), στην ελληνική περιφέρεια της Θεσσαλίας (39,8%), στη Στερεά Ελλάδα (36,5%) και σε μια άλλη περιοχή της Ισπανίας, τη Μελίγια (36,1%). Η Καμπανία και η Σικελία στην Ιταλία (34,2%) και η Δυτική Μακεδονία στην Ελλάδα (34,3%) είχαν επίσης υψηλά ποσοστά ανεργίας στους νέους, εξηγεί η Eurostat.

Αντίθετα, οι περιφέρειες με τα χαμηλότερα ποσοστά ήταν η Κεντρική Βοημία (1,7%), η Νοτιοδυτική (3,1%) και η Πράγα (3,2%) στην Τσεχία, η Άνω Βαυαρία στη Γερμανία (3,3%), ακολουθούμενη από τη Δυτική Υπερδουνάβια στην Ουγγαρία (3,6%).

documentonews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook