Στο «βαθύ κόκκινο» ολόκληρη η Ελλάδα – Αλλάζει ο επιδημιολογικός χάρτης του ECDC

στο-βαθύ-κόκκινο-ολόκληρη-η-ελλάδα-1343575

Στο «βαθύ κόκκινο» βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ολόκληρη η Ελλάδα σύμφωνα με τον ανανεωμένο χάρτη του ECDC, ο οποίος δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα.

Στο χάρτη του ECDC, ο οποίος «φωτογραφίζει» την επιδημιολογική κατάσταση στην Ευρώπη, μεγάλο μέρος της Γηραιάς Ηπείρου βυθίζεται στο «κόκκινο» στον σύνθετο δείκτη, ο οποίος περιλαμβάνει στοιχεία για κρούσματα κορονοϊού, θετικότητα και ρυθμό τεστ.

Στις «πράσινες» αποχρώσεις εμφανίζεται η χώρα μας στο δείκτη που αφορά τον αριθμό τεστ που διενεργούνται, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της χώρας «πρασινίζει» επίσης στο δείκτη που αφορά τη θετικότητα- με εξαίρεση ορισμένες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που εντάσσονται στο «κίτρινο».

Συναγερμός για την Όμικρον

Στο μεταξύ, συναγερμός έχει σημάνει για τα ύποπτα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα.

Σχεδόν 20 είναι τα ύποπτα κρούσματα τα οποία εξετάζονται στην περιοχή της Αττικής για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για την παραλλαγή Όμικρον.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, απαιτούνται τέσσερις ημέρες αναλύσεων για να φανεί εάν τελικά πρόκειται για τη νέα παραλλαγή, ενώ οι απαντήσεις μπορεί να έρθουν εντός της σημερινής ημέρας.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για την Όμικρον, τότε θα αποδειχθεί πως η μετάλλαξη κυκλοφορεί στην κοινότητα.

Την εξέταση κάνει το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης, ενώ οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα το απόγευμα από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριο Θεμιστοκλέους και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Θεοκλή Ζαούτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook