Στο θεατρικό σανίδι και φέτος οι δικηγόροι των Χανίων

στο-θεατρικό-σανίδι-και-φέτος-οι-δικηγ-894379

«Οι ψυχολόγοι λένε συχνά ότι το ιδανικότερο εργαστήριο παραγωγής βίας είναι η ίδια η οικογένεια. Πίσω από τις ερμητικά κλειστές πόρτες της αναπαράγεται ένας μηχανισμός ισοπέδωσης της ανθρώπινης προσωπικότητας, υποταγής σε μοντέλα στρεβλά, που γεννούν ανθρώπους με προβλήματα, που τα κουβαλούν μια ολόκληρη ζωή.»

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, οικογενειακό, θα μας μεταφέρει η φετινή παράσταση της Θεατρικής Ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, με την προσδοκία η προσπάθεια αυτή να ενισχύσει το σπουδαίο έργο της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Χανίων, παρουσιάζοντας τη θεατρική διασκευή του Ντέιβιντ Έλντριτζ «Η ΓΙΟΡΤΗ», βασισμένη στην ταινία & θεατρικό έργο “FESTEN” των Τόμας Βίντερμπεργκ, Μόγκενς Ρούκοφ & Μπο. Χρ. Χάνσεν, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Εσπίριτου.

Πρόκειται για ένα αριστοτεχνικό εκρηκτικό ψυχολογικό θρίλερ, μια σκοτεινή γιορτή, που έχει ως κέντρο την οικογένεια και θα μπορούσε να θεωρηθεί μια σύγχρονη τραγωδία, καθώς διαταράσσει την επίπλαστη αρμονία, που για χρόνια επικρατεί σε πολλά σπίτια. Κρυμμένα μυστικά, που στην πραγματικότητα δεν συγκλονίζουν κανέναν.

Ο καλοκουρδισμένος μεγαλοαστικός μηχανισμός αντιστέκεται. Η τραγωδία ξεδιπλώνεται στη γήινη διάστασή της, αφόρητη, πολυπρόσωπη, απογυμνωμένη από ωραιοποιήσεις ή μελοδραματικές κορόνες.

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για παιδιά κάτω των 17 ετών.

Παραστάσεις:

26-27-28 Ιουλίου, ώρα 9:15μμ στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης

 

Συνδιοργάνωση: Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Χανίων, Δήμος Χανίων, ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ

Υποστήριξη: Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης (ΔΗΠΕΘΕΚ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook