Στο τακτικό συνέδριο της ΕΝ.Π.Ε. ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης

στο-τακτικό-συνέδριο-της-εν-π-ε-ο-αλέξα-1323917

Στο τακτικό συνέδριο της ΕΝ.Π.Ε. στην Αιδηψό, παρεβρέθηκε ο  επικεφαλής της περιφερειακής Παράταξης «Η Κρήτη Μπροστά», Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Στο τακτικό συνέδριο της ΕΝ.Π.Ε. στην Αιδηψό είχαμε την ευκαιρία να θέσουμε υπ’ όψιν των αρμόδιων υπουργών τα εξαιρετικά σημαντικά ζητήματα της χρηματοδότησης αλλά και της υποστελέχωσης των περιφερειακών αυτοδιοικήσεων όλης της χώρας.

Η ανακοίνωση που έγινε στο συνέδριο από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Σκάλκο για προσλήψεις προσωπικού στις διαχειριστικές αρχές είναι ένα πολύ θετικό βήμα. Η καλύτερη στελέχωσή τους θα συμβάλει αποφασιστικά στην ταχύτερη πρόοδο των συγχρηματοδοτούμενων έργων και στην Κρήτη.

Οι Περιφέρειες είναι κομβικό σημείο για κάθε απόπειρα διοικητικής μεταρρύθμισης στη χώρα και εκσυγχρονισμού στη λειτουργία του κράτους. Η ενίσχυσή τους σε αρμοδιότητες και πόρους είναι η ουσιαστικότερη παρέμβαση που μπορεί να γίνει στην κατεύθυνση της αποκέντρωσης.

Η ευρωπαϊκή εμπειρία έχει δείξει ότι τα επιτυχημένα κράτη βασίζονται στο μοντέλο της ισχυρής αυτοδιοίκησης που είναι ικανή να παραγάγει έργο και να φέρνει τον πολίτη κοντά στην άσκηση της εξουσίας.

Είμαστε ο θεσμός που εγγυάται τη δημοκρατική αποτελεσματικότητα και η ενίσχυσή μας αποτελεί το επόμενο και απαραίτητο βήμα θεσμικού εκσυγχρονισμού της ελληνικής Πολιτείας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook