«Στο συρτάρι» το νομοσχέδιο για το Brexit μετά την παραίτηση Μέι

στο-συρτάρι-το-νομοσχέδιο-για-το-brexit-με-832428

Η ανακοίνωση της παραίτησης της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι στις 7 Ιουνίου άλλαξε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, που τώρα θα χρησιμοποιήσει τις τελευταίες μέρες της πρωθυπουργίας της για να προωθήσει την ατζέντα της για εσωτερικά ζητήματα και θα εγκαταλείψει τα σχέδια που είχε ανακοινώσει για την προώθηση στο κοινοβούλιο του νομοσχεδίου της Συμφωνίας Αποχώρησης, την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.

«Νομίζω πως τώρα πρέπει να εξετάσουμε το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε διαφορετική θέση», δήλωσε εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι. Το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, που επίσης επρόκειτο να δημοσιοποιηθεί, θα μείνει προς το παρόν στο συρτάρι και το θέμα αναμένεται να διαχειριστεί ο επόμενος πρωθυπουργός, που θα διαδεχτεί την Τερέζα Μέι, με πιθανότερο ενδεχόμενο να αποσύρει τα σημεία εκείνα που προκάλεσαν τις μεγαλύτερες αντιδράσεις και αφορούσαν τη δυνατότητα πραγματοποίησης δημοψηφίσματος και την τελωνειακή ένωση, ή να ανασυντάξει το νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η Μέι θα αξιοποιήσει τις επόμενες λίγες μέρες της στην πρωθυπουργία για να προωθήσει νομοσχέδια τα οποία θεωρεί σημαντικά σε ό,τι αφορά τα εσωτερικά θέματα που απασχολούν τη χώρα.

«Αναταράξεις» στους Εργατικούς

Στο μεταξύ, ο βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, πρώην εκπρόσωπος τύπου του Τόνι Μπλερ, ‘Αλαστερ Κάμπελ, απομακρύνθηκε από το κόμμα, επειδή ψήφισε τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες στις ευρωεκλογές, επιλογή που, όπως είπε ο ίδιος, είχε στόχο να πιέσει προς την κατεύθυνση της διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit.

Ο ίδιος καταδίκασε την απόφαση του κόμματος συγκρίνοντάς την με την προσέγγιση και τον τρόπο που έχει διαχειριστεί το κόμμα τις περιπτώσεις αντισημιτισμού. Σε μηνύματά του στο twitter δήλωσε ότι σύμφωνα με την γνώμη δικηγόρων έχει δικαίωμα να εφεσιβάλει την απόφαση και ότι αυτό πρόκειται να κάνει.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Εργατικού Κόμματος η υποστήριξη ενός άλλου πολιτικού κόμματος ή υποψηφίου είναι ασύμβατη με την ιδιότητα του μέλους του κόμματος. Πάντως, η απομάκρυνσή του προκάλεσε αντιδράσεις βουλευτών των Εργατικών, που κατηγόρησαν την ηγεσία για δύο μέτρα και δύο σταθμά σε ό,τι αφορά την απομάκρυνση ενός παλαιού μέλους, αντίθετα με αντίστοιχες πρωτοβουλίες για την απομάκρυνση των αντισημιτών.

Στο μεταξύ, σήμερα η Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ξεκίνησε επίσημη έρευνα για το κατά πόσο το Εργατικό Κόμμα επέδειξε παράνομη διάκριση εναντίον εβραίων. Το κόμμα ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί πλήρως και απέρριψε ισχυρισμούς για άδικη μεταχείριση καταγγελιών αντισημιτισμού στους κόλπους του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook