Στο στόχαστρο των ΗΠΑ και οι S-300 της Κρήτης

στο-στόχαστρο-των-ηπα-και-οι-s-300-της-κρήτη-1239081

Την στιγμή που ο Ερντογάν παζαρεύει σκληρά με τον Τζό Μπάιντεν την τύχη των S-400, η Ελληνική κυβέρνηση σπεύδει να βάλει στο «γράσο» τους S-300 με απαίτηση όπως λένε των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ!

Μέρες τώρα κυκλοφορεί αυτή η πληροφορία στο πεντάγωνο και σήμερα το έχει πρωτοσέλιδο το «Καρφί» με τίτλο : Σε μια κλωστή το μέλλον των S-300 στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι αμερικανοί για πρώτη φορά θέτουν ζήτημα απεξάρτησης της Ελλάδας από ρωσικά οπλικά συστήματα στο Σχέδιο Αμυντικής Συνεργασίας ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΠΑ .

Οι αμερικανοί μιλάνε ευθέως για τους S-300 το ραντάρ των οποίων έχει την δυνατότητα να εγκλωβίζουν τα μαχητικά F-16 !

Το iEidiseis.gr τον περασμένο Οκτώβριο είχε αφιέρωμα στους S-300 όπου εξιστορώντας με ακρίβεια την διαδρομή τους στην Ελλάδα προέκυπτε ότι το ρωσικό υπερόπλο ήρθε στην Ελλάδα εν γνωσει των Αμερικανών.

Η αμερικανική αξίωση για τους S-300 προβάλεται σε μια στιγμή που οι ελληνορωσικές σχέσεις βρίσκονται σε ανοδική τροχιά. Βεβαίως ο χειρισμός του συγκεκριμένου ευαίσθητου θέματος αφορά τον πρωθυπουργό και τους υπουργους Εξωτερικών και Άμυνας και όχι τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Άμυνας που σπεύδουν να προσφέρουν απλόχερα υποσχέσεις στην Αμερικανική πλευρά ότι είναι έτοιμοι να ρίξουν στην …θάλασσα τους S-300.

Πλέον το θέμα των S-300 αναμένεται να τίθεται σε όλες τις διμερείς επαφές και συμφωνίες της Ελλάδας τόσο με τις ΗΠΑ , όσο και με την Ρωσία η οποία προφανώς δεν θα καταθέσει τα «όπλα» και δεν θα επιτρέψει στην Δύση να απαξιώσει το πιο αγαπημένο της οπλικό σύστημα όπως είναι οι S-300. Σημειωτέον οι S-300 έχουν ενταχθεί στο σύστημα της ελληνικής αεράμυνας και λειτουργούν κανονικά και ουδέποτε παρουσιάστηκε πρόβλημα κατά τα κοινά γυμνάσια είτε με τους Αμερικανούς, είτε το ΝΑΤΟ.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook