Στο στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας οι «πρόθυµοι»

στο-στόχαστρο-της-νέας-δημοκρατίας-οι-797570

Παρασκηνιακές συναλλαγές καταγγέλλει η Πειραιώς για τους βουλευτές που θα δώσουν ψήφο εµπιστοσύνης στην κυβέρνηση

«Όποιος βουλευτής ψηφίσει υπέρ της πρότασης για ψήφο εµπιστοσύνης ανοίγει τον δρόµο για την κύρωση της Συµφωνίας των Πρεσπών».

Η συγκεκριµένη αποστροφή στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτυπώνει τη στρατηγική της Νέας ∆ηµοκρατίας έως το βράδυ της ψηφοφορίας, όπως προέκυψε ύστερα από αλλεπάλληλες συσκέψεις στο γραφείο του προέδρου του κόµµατος στη Βουλή µε τη συµµετοχή, πέραν του στενού του επιτελείου των δύο αντιπροέδρων, Κωστή Χατζηδάκη και Αδώνιδος Γεωργιάδη, του γραµµατέα Λευτέρη Αυγενάκη, του γραµµατέα της ΚΟ Κωνσταντίνου Τσιάρα, του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Νίκου ∆ένδια, της τοµεάρχη Οικονοµίας Ντόρας Μπακογιάννη και του τοµεάρχη Οικονοµικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης ρίχνει πλέον όλο το βάρος του στην… ηµέρα της κρίσης, µε επιτελικές πηγές του κόµµατος να επισηµαίνουν πως η πολιτική πίεση µετακυλίεται πλέον στα πρόσωπα, σε κάθε βουλευτή ξεχωριστά που έχει συµφωνήσει ή φέρεται να διαπραγµατεύεται µε το Μέγαρο Μαξίµου ώστε να παράσχει ψήφο εµπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Στελέχη της Πειραιώς καταγγέλλουν, εξάλλου, παρασκηνιακές συναλλαγές, επιµένοντας ότι «τις επόµενες εβδοµάδες θα αποδειχθεί ποια είναι τα ανταλλάγµατα που έχει ήδη προσφέρει σε βουλευτές της αντιπολίτευσης για να τον στηρίξουν».

Για «ευκαιριακή συµµαχία που δεν δύναται να διαχειριστεί τα σοβαρά ζητήµατα του τόπου» κάνει λόγο η ΝΔ

Εξάλλου, το στίγµα των κινήσεων του αρχηγού του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης εφεξής αναµένεται να καταστεί ευκρινές κατά την αποψινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθµό ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Στηµένη παράσταση»

Κατά τις χθεσινές συσκέψεις ετέθη, σύµφωνα µε κοµµατικές πηγές, η εκδοχή της πρότασης δυσπιστίας. Μολονότι οι συµµετέχοντες συµφώνησαν πως η µητέρα των µαχών… έως την επόµενη είναι η ψηφοφορία για την ψήφο εµπιστοσύνης, το όπλο της πρότασης δυσπιστίας παραµένει στο τραπέζι του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς στενοί του συνεργάτες υπενθυµίζουν ότι η Ν∆ θα κάνει τα πάντα ώστε να µπλοκάρει την κύρωση της συµφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ.

Σύµφωνα µε την πολιτική ανάγνωση της Πειραιώς, όσα εκτυλίχθηκαν χθες µεταξύ των µέχρι πρότινος κυβερνητικών εταίρων δεν ήταν τίποτε περισσότερο από µια «κακόγουστη, επιζήµια και προσυνεννοη µένη παράσταση από µια παρέα εξουσιοµανών». Προς επίρρωσιν των προαναφερθέντων, στελέχη και βουλευτές του κόµµατος τονίζουν ότι, µέσω του σκηνοθετηµένου διαζυγίου τους, οι κ. Τσίπρας και Καµµένος επιχειρούν να διασφαλίσουν: την υπερψήφιση της συµφωνίας για το Σκοπιανό, την παράταση της παραµονής του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και τη διατήρηση της Κοινοβουλευτικής Οµάδας των ΑΝΕΛ.

Τα ίδια πρόσωπα χαρακτηρίζουν άνευ προηγουµένου την απόφαση του προέδρου των ΑΝΕΛ να µην επιβάλει κοµµατική πειθαρχία σε ψήφο εµπιστοσύνης, δανείζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο δύο βουλευτές τους, τους κ. Παπαχριστόπουλο και Ζουράρι, ώστε να… συνδράµουν στο σαφάρι του Μεγάρου Μαξίµου για τους «151».

Παράλληλα, κατηγορούν τον πρωθυπουργό ότι δέχεται µε πρωτοφανή κυνισµό την «ευκαιριακή και οριακή στήριξη της κυβέρνησής του ακόµη και από βουλευτές που έχουν προαναγγείλει ότι θα καταψηφίσουν ύστερα από λίγες ηµέρες τη Συµφωνία των Πρεσπών». Σε κάθε περίπτωση, από την Πειραιώς διαµηνύουν πως όποια εκδοχή των «151» και εάν προκύψει από την επικείµενη ψηφοφορία, θα πρόκειται για µια ευκαιριακή και ετερόκλητη συµµαχία προθύµων, που δεν δύναται να διαχειριστεί τα σοβαρά εθνικά και οικονοµικά ζητήµατα του τόπου.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook