Στο στόχαστρο και ο Σωτήρης Τσιόδρας; Φέρεται να διαφωνεί με το άνοιγμα που επιδιώκεται

στο-στόχαστρο-και-ο-σωτήρης-τσιόδρας-φ-1193239
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Εντείνεται η στοχοποίηση της επιτροπής των ειδικών, με την πλειοψηφία των μελών της να αισθάνεται ότι έχει ήδη παραγκωνιστεί.

«Εμπόδιο» στο κυβερνητικό σχέδιο για άμεσο άνοιγμα της αγοράς εκτιμάται πως αποτελεί η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, καθώς επιμένει στην ανάγκη τήρησης των υγειονομικών κανόνων, χωρίς βεβαίως να παραβλέπει την κατάσταση στην οικονομία.

Για το λόγο αυτό επιχειρείται να παρακαμφθεί, με λήψη των αποφάσεων από την κυβέρνηση και με την ίδια την Επιτροπή απλώς να καλείται υπό το κλίμα πίεσης που δημιουργείται να επικυρώνει τα μέτρα που υλοποιούνται.

Παράλληλα, όμως η υπό τον Σωτήρη Τσιόδρα Επιτροπή στοχοποιείται, κυρίως από άλλους γιατρούς, ακόμα και από μέλη της, που είναι γνωστά για τις σχέσεις τους με συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας.

Στο παρασκήνιο η αντιπαράθεση είναι μεγάλη, με την έλλειψη εμπιστοσύνης ένθεν και ένθεν να είναι κάτι παραπάνω από φανερή.

Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι ότι το μεσημέρι της Τρίτης ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση η σύγκλιση της Επιτροπής την Τετάρτη προκειμένου να εγκρίνει τον «οδικό χάρτη» του ανοίγματος –που είχε ήδη αποφασίσει και είχε διαρρεύσει η κυβέρνηση (!)- πλην όμως, κάτω από τις αντιδράσεις, το ίδιο βράδυ προχώρησε σε νέα ανακοίνωση πως αναβάλλεται η συνεδρίαση της Επιτροπής και θα πραγματοποιηθεί όπως ήταν προγραμματισμένη κανονικά την Παρασκευή!

Οι πληροφορίες επιμένουν πως η αναβολή έγινε κάτω από τις αντιδράσεις κορυφαίων στελεχών της Επιτροπής, που πληροφορήθηκαν τόσο τα μέτρα όσο και για τη συνεδρίαση που θα γινόταν από τα …μέσα μαζικής ενημέρωσης, κάτι που τα μέλη της παραδέχτηκαν και δημοσίως, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τόσο τη δυσφορία τους , όσο και για τον προβληματισμό τους για τα μέσα που ανακοινώθηκαν!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μεταξύ των στελεχών που εκφράζουν έντονους προβληματισμούς είναι και ο Σωτήρης Τσιόδρας, που αν κάτι τον χαρακτηρίζει είναι το αίσθημα του καθήκοντος απέναντι στους πολίτες και τη χώρα.

Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές Νοεμβρίου ήταν αυτός που, τρομαγμένος από αυτό που ερχόταν και την «ανέμελη» στάση της πολιτικής εξουσίας, επισκέφτηκε τον υπουργό Υγείας και του παρουσίασε έκθεση με το τι ερχόταν, με αποτέλεσμα ο Βασίλης Κικίλιας να δηλώσει δημοσίως ότι θα εισηγηθεί στην Επιτροπή ολικό lockdown, γεγονός που προκάλεσε τότε την έντονη ενόχληση του Μαξίμου.

Με τη στοχοποίηση της Επιτροπής, πάντως, μπαίνει στο στόχαστρο -ακόμα και εξ αντικειμένου- και ο ίδιος ο Σωτήρης Τσιόδρας, ως επικεφαλής της, παρά τη στήριξη που κατά κοινή ομολογία διαθέτει από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Άλλωστε δεν είναι και λίγοι όσοι επιμένουν πως υπάρχουν κέντρα στην κυβέρνηση που στοχοποιούν την Επιτροπή έχουν στοχοποιήσει και τον υπουργό Υγείας και πως ετοιμάζονται στην «πρώτη στραβή» να του χρεώσουν τις ευθύνες.

Τα παραπάνω, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι η Επιτροπή δεν κάνει λάθη-το αντίθετο. Όπως σημείωνε η στήλη μόλις χθες, «η ίδια η Επιτροπή, ιδίως το τελευταίο διάστημα, προβαίνει σε λάθη, δίνοντας αφορμές για τη στοχοποίησή της, ενώ επιχειρείται να στραφούν εναντίον της για το μη άνοιγμα της αγοράς οι μικροί επιχειρηματίες. (Ούτως ή άλλως δεν είναι λίγοι όσοι –σωστά κατά τη γνώμη μας) εκτιμούν πως βρισκόμαστε μπροστά στην αρχή του τέλους της Επιτροπής υπό τον Σωτήρη Τσιόδρα, τουλάχιστον με τη μορφή και τη σύνθεση που τη γνωρίσαμε έως σήμερα».

Γράφει ο Βσίλης Σκουρής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook