Στο σπίτι γνωστού σκηνοθέτη η εισβολή στο Κουκάκι: Ο Ινδαρές και τα παιδιά του θύματα της αστυνομικής αγριότητας | Video

Το σπίτι του γνωστού σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, είναι αυτό στο οποίο εισέβαλε το πρωί της Τετάρτης η Αστυνομία. Ο Ινδαρές και οι δύο γιοί του είναι αυτοί που ξυλοκοπήθηκαν στην ταράτσα της οδού Ματρόζου και προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ, επειδή αρνήθηκαν την είσοδο της Αστυνομίας στο σπίτι τους χωρίς ένταλμα, όπως κατήγγειλε η σύζυγός του ζωντανά σε τηλεοπτική εκπομπή.

Η ΕΛΑΣ από την πλευρά της μετά την κατακραυγή και την άστοχη δήλωση του εκπροσώπου της ΠΟΑΣΥ ότι η ταράτσα της μονοκατοικίας είναι «δημόσιος χώρος», επιχείρησε να αντιδράσει ισχυριζόμενη ότι «όλα έγιναν νόμιμα» και «δεν ασκήθηκε βία», ότι ο γνωστός σκηνοθέτης επιχείρησε να πάρει το όπλο αστυνομικού, ότι το σπίτι της οδού Ματρόζου επικοινωνούσε με τη διπλανή κατάληψη και πως τα δύο παιδιά ήταν μεταξύ των καταληψιών. Όλοι οι ισχυρισμοί της αστυνομίας διαψεύδονται κατηγορηματικά από την οικογένεια και από μαρτυρίες γειτόνων. Η οικογένεια μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα κάνει μήνυση στους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράνομη βία.

Το Tvxs.gr επικοινώνησε με φίλους της οικογένειας που ενημέρωσαν πως ώρες μετά τη μεταφορά τους στη ΓΑΔΑ η αστυνομία δεν τους έχει επιτρέψει να δουν κανένα δικό τους άνθρωπο, ενώ απαγόρευσαν παράνομα και στον δικηγόρο Θεόδωρο Μαντά να έρθει σε επαφή μαζί τους. Και οι τρεις, ο Δημήτρης Ινδαρές και οι δύο γιοι του Ιάσονας και Φίλιππος, έχουν κακοποιηθεί. Μάλιστα στον γνωστό σκηνοθέτη του έσπασαν και τα γυαλιά αλλά και το ακουστικό με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να επικοινωνήσει. Η μητέρα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, ενώ συνάδελφοί και φίλοι έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μηνύματα συμπαράστασης.

Στην καταγγελία της, που έγινε ζωντανά στον Ant1, η μητέρα των δύο παιδιών και σύζυγος του Ινδαρέ, ανέφερε ότι εκείνη και η οικογένειά της αρνήθηκαν την είσοδο της αστυνομίας στο σπίτι τους χωρίς ένταλμα και σε απάντηση οι αστυνομικοί τους έδεσαν και τους πλάκωσαν στο ξύλο. «Ήρθαν τα ΜΑΤ, είπαν να περάσουν από το σπίτι για να μπουν στο διπλανό. Ζητήσαμε χαρτί Εισαγγελέα για να περάσουν. Κάποια στιγμή ακούσαμε βήματα στην ταράτσα μας και πήγαν ο άντρας μου και τα παιδιά μου να δουν τι γίνεται και ρώτησαν πως βρέθηκαν στην ταράτσα μας χωρίς χαρτί», κατήγγειλε.

Όπως σημειώνει η σοκαρισμένη γυναίκα: «Ζήτησαν χαρτί Εισαγγελέα και σε απάντηση τους έβαλαν κάτω, τους έδεσαν τα χέρια και τους πλάκωσαν στο ξύλο. Πήγα να δω τι γίνεται και μου είπαν: Φύγε γιατί θα σε πετάξουμε από τη σκάλα». «Είδα άνθρωπο τον ΜΑΤ να έχει πατήσει το κεφάλι του γιου μου με το γόνατο στο πάτωμα». Η γυναίκα πρόσθεσε ότι τον άντρα και τα παιδιά της τους πήρε η αστυνομία στη ΓΑΔΑ, ενώ στη συνέχεια πήγε εισαγγελέας και έγινε έλεγχος στο σπίτι της οικογένειας «μήπως βρουν καταληψίες».

«Τους πλάκωσαν στο ξύλο και έκαναν λαμπόγυαλο το σπίτι»

Πάντως η δικηγόρος Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου, φίλη της οικογένειας του Δ. Ινδαρέ, σε ανάρτησή της μετέφερε όσα γνωρίζει για τον τρόπο που έδρασε η ΕΛΑΣ: «Δυστυχώς τα επεισόδια στο Κουκάκι έγιναν σε σπίτι φιλικό μου. Με την έφοδο στην παράπλευρη του γνωστού μου σπιτιού κατάληψη και επειδή όπως δήλωσαν είχαν διαφύγει δύο καταληψίες τα κάνανε γυαλιά καρφιά στους ανθρώπους δίπλα γιορτιάρες μέρες που είναι! Τους πλάκωσαν στο ξύλο στη ταράτσα τους τα δύο τους παιδιά και τον πατέρα και κάνανε λαμπόγιαλο το σπίτι τους! Τι ψάχνετε ; Οτιδήποτε παράνομο. Εχει κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος και δεν το ξέρουμε; Τέλος ξυλοδαρμένοι πήγανε στη ΓΑΔΑ απο όπου φαντάζομαι θα αφαιθούν. Μήπως πρέπει να κρύψουμε τα βιβλία που διαβάζουμε, όλο και κάτι ανατρεπτικό και μαρξιστικό θα βρεθεί. Είναι δυνατόν να τρώς ξύλο απο το πουθενά γιατι ρωτάς τι στο καλό γυρεύουν τα ΜΑΤ στην ιδιοκτησία σου; Τον πατέρα τον βγάλανε σχεδόν γυμνό και δαρμένο, τους είχανε μπρούμιτα στην ταράτσα. Οταν τους πήραν για τη Γαδά ούτε τα παππούτσια τους δεν τους άφηναν να πάρουν! Κύριε Χρυσοχοίδη μαζέψτε τους η ευθύνη σας είναι μεγάλη!».

Αντίδραση Αλιβιζάτου και αντιπολίτευσης

Η υπόθεση προκάλεσε και την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που εξαπέλυσαν επίθεση στην κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ να τονίζει τον «ολισθηρό κατήφορο», το ΜΕΡΑ25 να επισημαίνει πως «η κυβέρνηση καταργεί πλέον και το οικογενειακό άσυλο» και το ΚΚΕ να σημειώνει πως «το κρεσέντο αστυνομικής βίας και καταστολής, που παραβιάζει ακόμα κι αυτούς τους αστικούς νόμους, βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση της ΝΔ και το αρμόδιο υπουργείο».

Όμως η αστυνομική αγριότητα και αυθαιρεσία προκάλεσε και ενδοκυβερνητικές συγκρούσεις. Συγκεκριμένα ο Νίκος Αλιβιζάτος πρόεδρος στην επιτροπή την οποία συνέστησε ο ίδιος ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για την «παρακολούθηση πειθαρχικών παραπτωμάτων» στην αστυνομία, κατήγγειλε την αστυνομική βία, απειλώντας τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη με παραίτηση, καλώντας τον να προχωρήσει άμεσα η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης. «Κύριε Υπουργέ, διαπιστώνω με λύπη μου ότι η σύσταση της υπό την προεδρία μου Επιτροπής συμπίπτει με την αύξηση των περιστατικών αυθαίρετης αστυνομικής βίας. Η εν λόγω Επιτροπή δεν μπορεί να λειτουργήσει στην πράξη ως άλλοθι για τέτοιου είδους απαράδεκτες συμπεριφορές. Επιβάλλεται ως εκ τούτου να λάβετε κάθε αναγκαίο μέτρο ώστε αυτές να σταματήσουν. Επί του παρόντος, δεν υποβάλλω την παραίτησή μου από την εν λόγω Επιτροπή, διότι πιστεύω στη χρησιμότητά της», ανέφερε χαρακτηριστικά στην επιστολή του.

Πάντως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αν και απαντώντας στην επιστολή δήλωσε πως «η καταγγελία θα παραπεμφθεί προς διερεύνηση τόσο στον Συνήγορο, όσο και στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας», έσπευσε να καλύψει πλήρως τη δράση των αστυνομικών δυνάμεων. «Σας διαβεβαιώ κατηγορηματικά», έγραψε, ότι «η επιχείρηση εκκένωσης έγινε με παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, κι ότι δεν υπήρξαν πράξεις αστυνομικής βίας. Παραθέτω προς ενημέρωσή σας το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου καθώς και τις δηλώσεις νωρίτερα του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας».

Πηγή: tvxs.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΧανιά | Φωταγωγείται το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Γέρανι
Επόμενο άρθρο“Πράσινο φως” για λιμενικά έργα ύψους 388.800 ευρώ στην Κρήτη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ