Στο σκαμνί ο Τραμπ από τη Βουλή των Αντιπροσώπων – Έξαλλος ο Αμερικανός πρόεδρος

στο-σκαμνί-ο-τραμπ-από-τη-βουλή-των-αντι-970248

Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα η μαραθώνια συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων που πήρε την ιστορική απόφαση να παραπέμψει σε δίκη τον πρόεδρο των ΗΠΑ για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της λειτουργίας του Κογκρέσου.

Η συνεδρίαση της ολομέλειας διήρκεσε 11 ώρες και 50 λεπτά, με τη Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχουν οι Δημοκρατικοί να εγκρίνει την απαγγελία και των δύο κατηγοριών σε βάρος του μεγιστάνα.

Η πρώτη, περί κατάχρησης εξουσίας, απαγγέλθηκε διότι άσκησε πίεση στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι το καλοκαίρι προκειμένου να δώσει εντολή να διενεργηθεί έρευνα σε βάρος του πολιτικού του αντιπάλου και πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν. Η κατηγορία εγκρίθηκε με 230 ψήφους υπέρ έναντι 197 κατά.

Η δεύτερη κατηγορία, περί παρακώλυσης της έρευνας του Κογκρέσου, εγκρίθηκε με 229 ψήφους υπέρ, 198 κατά και μία αποχή, σε μια ψηφοφορία κατά την οποία τηρήθηκαν αυστηρά οι κομματικές γραμμές (με τέσσερις εξαιρέσεις).

Ο Τραμπ, σε ομιλία του στο Μπατλ Κρικ (Μίσιγκαν, βόρεια) κατήγγειλε το «μίσος» της «ριζοσπαστικής αριστεράς» στη Βουλή των Αντιπροσώπων και διαβεβαίωσε ότι δεν έκανε «τίποτε» το αξιόμεμπτο, θυμίζοντας παράλληλα πως έχει «τρομερή υποστήριξη» στις τάξεις των ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικάνων.

Φυσικά, ο αμερικανός πρόεδρος τοποθετήθηκε και στο προσφιλές του κοινωνικό δίκτυο, το Twitter, γράφοντας μεταξύ άλλων «Δεν κυνηγούν εμένα, αλλά εσάς».

Η δίκη αναμένεται να διεξαχθεί τον Ιανουάριο στη Γερουσία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook