Στο Ρέθυμνο ο Τσίπρας: «Αλέξη θυμήσου, η Κρήτη είναι μαζί σου» | Video + Photos

στο-ρέθυμνο-ο-τσίπρας-αλέξη-θυμήσου-η-1441199

Μετά την επίσκεψή του στα Χανιά (δείτε εδώ, εδώ, εδώ κι εδώ) το πρωί της Δευτέρας 9 Μαΐου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε το απόγευμα στο Ρέθυμνο.

Πλήθος κόσμου είχε μαζευτεί στο κέντρο της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου για να τον υποδεχτεί μαζί με τον δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργο Μαρινάκη, τον βουλευτή Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθό καθώς και τον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελο Αποστολάκη.

Ο κόσμος τον χειροκροτούσε, ενώ πολλοί φώναζαν «Να τος ο πρωθυπουργός, Αλέξη θυμήσου, η Κρήτη είναι μαζί σου!».

Φοιτητές του Πανεπιστημίου βρέθηκαν στο σημείο, ενώ ένας ζήτησε να θεσπιστεί επιδότηση πετρελαίου, καθώς και ζητήματα που αφορούν τους φοιτητές όπως την υποβάθμιση της παιδείας, αλλά και τις συγχωνεύσεις τμημάτων που φημολογείται στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου.

Επίσης, πολίτης του Ρεθύμνου του επισήμανε τα προβλήματα στο νοσοκομείο και την υποβάθμιση του. «Μια μαντινάδα θα σου πω γιατί είσαι παλικάρι, η Κρήτη θέλει να σε δει πρωθυπουργό και πάλι» είπε ο ίδιος.

Η πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου του εξέφρασε τα προβλήματα του κλάδου σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως το Ρέθυμνο ζει από τον τουρισμό. Οι καταστηματάρχες επισήμαναν ότι δεν αντέχουν άλλο. «Πιστεύουμε ότι θα τους διώξουμε, οι ελπίδες είναι πάνω σας» είπαν. Αρκετοί μίλησαν για την ακρίβεια που έχει μπει στα σπίτια τους και τα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω του lockdown, όπως και για τις αυξήσεις στο ρεύμα.

Μάλιστα, ο Γιώργος Ιερωνυμάκης, κάτοικος της περιοχής τού δώρισε την μαγκούρα του με μία μαντινάδα που έλεγε: «Όλοι οι προοδευτικοί γίνανε ένα σώμα και είναι ο Αλέξης αρχηγός και διοικεί το κόμμα».

Μετά την επίσκεψη στο κέντρο του Ρεθύμνου, ακολούθησε το χωριό Επισκοπή, όπου ο κόσμος τον υποδέχτηκε θερμά.

Ο πρόεδρος των αγροτών Ρεθύμνου Γιώργος Βενιεράκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα εξέθεσε τα προβλήματα των αγροτών αλλά και την ακρίβεια σε ό,τι αφορά τις πρώτες ύλες αλλά και τις περικοπές στις επιδοτήσεις. Αναφέρθηκε στα προβλήματα λόγω των καιρικών συνθηκών, στην κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής αλλά και στους δασικούς χάρτες.

Ο πρόεδρος του μελισσοκομικού Ρεθύμνου τόνισε την ανάγκη για θεμελίωση του πρωτογενούς τομέα που να μπορεί να σταθεί στα πόδια του. Ο διευθυντής συνεταιρισμού Ρεθύμνου εξέφρασε την αγωνία των αγροτοκτηνοτρόφων για το πώς θα συνεχίσουν την παραγωγή, λόγω της αύξησης των πρώτων υλών με φόντο την επισιτιστική κρίση ενώ τόνισε κι εκείνος την ανάγκη στήριξης στον πρώτογενη τομέα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook