Στο Προεδρικό Μέγαρο η Άνγκελα Μέρκελ | Κατέθεσε στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη | Photos

στο-προεδρικό-μέγαρο-η-άνγκελα-μέρκελ-796614

Η Γερμανία και εσείς στηρίξατε την Ελλάδα και την έξοδο από τα μνημόνια. Αυτό που κάνατε ήταν καλό και για τη Γερμανία και τόνωσε το δικό σας ηγετικό ευρωπαϊκό προφίλ. Ακόμη και τώρα στηρίζοντας την Ελλάδα, είπε ο κ. Παυλόπουλος στηρίζετε τη συνοχή της ΕΕ.

Αναφέρθηκε στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων λέγοντας ότι οι ελληνικές απαιτήσεις είναι νομικώς ενεργές και θα διευθετηθούν στα διεθνή δικαστήρια.

Μίλησε ακόμη για την κρίσιμη συγκυρία των ευρωεκλογών καθώς κινδυνεύει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα από φαινόμενα λαϊκισμού.

Επισήμανε ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα σε τρεις πυλώνες:

  • Τόνωση του πυλώνα της εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας. Ειδική αναφορά έκανε στην αρχή της αλληλεγγύης
  • Η στήριξη της Ευρωζώνης
  • Ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

Μέρκελ: Η Ελλάδα ολοκλήρωσε τα προγράμματα και ξεκινά μια νέα φάση που θα στηρίξουμε 

Οι ελληνογερμανικές σχέσεις έχουν εξελιχθεί και είναι μεγάλο το ενδιαφέρον η Ελλάδα όχι μόνο να παραμείνει, αλλά να είναι και ισχυρό μέλος της ΕΕ, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Χαιρόμαστε που η Ελλάδα ολοκλήρωσε τα προγράμματα και ξεκινά μία νέα φάση που θα στηρίξουμε, σε οικονομικό επίπεδο. Ελπίζουμε η οικονομική ανάπτυξη να έχει αντίκτυπο σε όλους τους πολίτες. Θα αντιμετωπίζουμε από κοινού τις προκλήσεις της Ευρώπης, σημείωσε η κ. Μέρκελ.

Νωρίτερα κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, συνοδεία του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και ακολούθησε η ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο χωρών από την μπάντα του στρατού.

Η κυρία Μέρκελ, παρά την βροχερή, χειμωνιάτικη ημέρα, εμφανίστηκε με ένα από τα αγαπημένα της σακάκια σε μωβ χρώμα.

Το σημερινό πρόγραμμα

Στη συνέχεια, Η Καγκελάριος αργότερα θα επισκεφτεί τη Γερμανική Σχολή Αθηνών όπου θα συνομιλήσει με μαθητές  ενώ στις 14:00 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη κι αργότερα θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας παρουσία κορυφαίων επιχειρηματιών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook