«Στο πόδι» η νότια Κρήτη: Απόφαση για να αποβιβάζονται ασθενείς με κορονοϊό στα λιμάνια, πυροδότησε αντιδράσεις | Photos

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ώρες στη νότια Κρήτη, μετά από απόφαση προς τις λιμενικές αρχές για τη διαδικασία για τη μεταφορά κρουσμάτων κορονοϊού που βρίσκονται εν πλω, σε νοσοκομεία του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του creta24.gr έγγραφο που έφθασε στον Λιμενικό Σταθμό Καλών Λιμένων κάνει γνωστό πως στα νότια παράλια θα μπορούν να προσεγγίζουν πλοία στα οποίοι επιβαίνουν ασθενείς με covid-19 και ιδιώτες που ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον με αμοιβή θα τους παραλαμβάνουν με μικρά σκάφη για να τους πηγαίνουν στο Λιμάνι.

Από κει με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ θα τους μεταφέρουν σε νοσοκομεία του νησιού και ειδικά του Ηρακλείου.

Αντιδράσεις από τοπικούς φορείς

Η πληροφορία έχει βγάλει στα «κάγκελα» τους τοπικούς φορείς που ήδη προσπαθούν να λάβουν το έγγραφο που έχει φτάσει στους Καλούς Λιμένες για να έχουν τις λεπτομέρειες.

«Αν ισχύει κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε. Αφήσαμε να γίνει με την γυναίκα από την Αργεντινή, αλλά ως εκεί. Έχουμε λίγα κρεβάτια στις ΜΕΘ των νοσοκομείων μας, ας τα κρατήσουμε για τους ασθενείς του νησιού» λέει στο creta24.gr ο δήμαρχος Φαιστού Γρ. Νικολιδάκης.

Ο ίδιος λίγο αργότερα σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ Κρήτης ανέφερε πως από χθες δύο κρουαζιερόπλοια βρίσκονται στην περιοχή.

«Και σήμερα από το πρωί βλέπουμε στους χάρτες ένα – δύο κρουαζιερόπλοια που γυροφέρνουν στην περιοχή. Λόγω ομίχλης δεν μπορούμε να διακρίνουμε καλά, μια πηγαίνουν προς δύση μία προς ανατολή αλλά δεν απομακρύνονται», τόνισε ο κ. Νικολιδάκης.

Ο ίδιος βρίσκεται αυτή τη στιγμή μαζί με τους Αντιδημάρχους κ. Γιάννη Φασομυτάκη και Ανδρέα Πωλιουδάκη, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νίκο Καργάκη και κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι με ίδια μέσα απέκλεισαν τους δρόμους που οδηγούν στους Καλούς Λιμένες. όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του e-mesara:

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ) για την διαδικασία που θα ακολουθείται με τα πλοία:

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. […] Μάλιστα σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, το ένα εκ των δύο ιταλικής σημαίας κρουαζιερόπλοιων, το “Aida Blu” έχει βάλει ήδη πλώρη για τον Πειραιά, ενώ φεύγοντας από τα ανοιχτά της Κρήτης… άφησε το μήνυμά του!Το κρουαζιερόπλοιο έκανε μανούβρες και ελιγμούς όση ώρα βρισκόταν σε αναμονή για τον προορισμό του (έχουν ανασταλεί όλα τα δρομολόγια κρουαζιερόπλοιων στη Μεσόγειο), σχηματίζοντας -νοητά- τα γράμματα των λέξεων: “we will be back”=(θα επιστρέψουμε), όπως φαίνεται στην πορεία του πλοίου στον καταγραφέα των κινήσεων στα πλωτά. Είναι το μήνυμα-υπόσχεση για τους επιβάτες, το πλήρωμα και τον τόπο μας.Να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες ότι τα κρουαζιερόπλοια θα κατέβαζαν ασθενείς στην Κρήτη, “ξεσήκωσαν” τη Δημοτική αρχή Φαιστού αλλά και κατοίκους της περιοχής, που έφτασαν στο σημείο ακόμα και να κλείσουν δρόμους (δείτε ΕΔΩ) […]

  2. ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ. ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΕΜΕΝΑΔΕΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΟΥN KANENA ΑΡΡΩΣΤΟΝ ….ΜΑΚΡΥΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ