Στο πλευρό του Πούτιν ο Ερντογάν: «Απαράδεκτες οι δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν»

«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τους χαρακτηρισμούς του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μετά την προσευχή της Παρασκευής, ο Τούρκος πρόεδρος, σχολιάζοντας τον χαρακτηρισμό «φονιάς» που απέδωσε ο Μπάιντεν στον Πούτιν, ανέφερε: «Οι δηλώσεις αυτές του Μπάιντεν δεν ταιριάζουν σε αρχηγό κράτους. Δεν είναι αποδεκτές οι δηλώσεις που έκανε».

Αναφορικά με την απάντηση του Ρώσου προέδρου, ο οποίος ευχήθηκε «καλή υγεία» στον Μπάιντεν, ο Ερντογάν είπε: « Ο Πούτιν, από την πλευρά του, έκανε ό,τι ήταν απαραίτητο, δίνοντας μια πολύ έξυπνη και κομψή απάντηση».

Τι είχε πει ο Μπάιντεν για τον Πούτιν
Σε ερώτηση για το αν εκτιμά ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας «είναι ένας φονιάς», ο Τζο Μπάιντεν απάντησε καταφατικά: «Ναι το πιστεύω». Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα αντιμετωπίσει συνέπειες επειδή ηγήθηκε προσπαθειών με στόχο να στρέψει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020 υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ και πως αυτές οι συνέπειες θα έρθουν σύντομα.

«Θα πληρώσει ένα τίμημα», δήλωσε ο Μπάιντεν στο ABC News. Όσο για το ποιο μπορεί να είναι αυτό το τίμημα, απάντησε «θα δείτε σύντομα». Ο αμερικανός πρόεδρος έκανε τα σχόλια αυτά αφού έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, η οποία δόθηκε την Τρίτη, στη δημοσιότητα, υποστηρίζει πως ο Πούτιν βρισκόταν πίσω από την ανάμιξη της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές, μια κατηγορία που η Ρωσία χαρακτήρισε αβάσιμη.

Ταυτόχρονα, ο Μπάιντεν επισήμανε ότι «υπάρχουν πράγματα στα οποία είναι προς το αμοιβαίο συμφέρον μας να εργαστούμε μαζί», όπως η ανανέωση της συμφωνίας START για τα πυρηνικά, και πρόσθεσε ότι οι δύο ηγέτες ξέρουν ο ένας τον άλλο.

«Τον ξέρω σχετικά καλά», είπε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι «το πιο σημαντικό στις συνδιαλλαγές με ξένους ηγέτες, σύμφωνα με την εμπειρία μου … είναι απλώς να ξέρεις τον άλλο».

Πηγή: newpost.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ