Στο πλευρό των κατοίκων του Ακρωτηρίου ο Δήμος Χανίων: «Ανοικτές πόρτες στο Γουβερνέτο»

στο-πλευρό-των-κατοίκων-του-ακρωτηρίο-1206889

Ένα θέμα που έχει δημιουργήσει αναταραχή στις τάξεις των κατοίκων του Ακρωτηρίου αλλά και του συνόλου των Χανιωτών έφτασε στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Ο λόγος για την πύλη που έχτισε η Μονή Γουβερνέτου στο δρόμο που τη συνδέει με την Αγία Τριάδα, περιορίζοντας την πρόσβαση σε όποιον επιθυμεί να επισκεφθεί το φαράγγι του Αυλακίου το οποίο καταλήγει στην ομώνυμη παραλία και το Καθολικό.

Παρά το γεγονός οτι η κύρια αρμοδιότητα για το ζήτημα ανήκει στην Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Χανίων αποφάσισε να μη μείνει άπραγος και να απαιτήσει ανοικτές πόρτες στο Γουβερνέτο μέχρι να διευθετηθεί και επίσημα το ζήτημα.

Οι τέσσερις πρόεδροι των κοινοτήτων του Ακρωτηρίου έδωσαν το «παρών» στη συνεδρίαση, προτείνοντας ψήφισμα υπέρ της ελεύθερης πρόσβασης, κάτι στο οποίο αναμένεται να προχωρήσει μέχρι αύριο ο Δήμος.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, στην οποία συμφώνησε και η πλειοψηφία των δημοτικών παρατάξεων δίνοντας δίκαιο στους κατοίκους, ο Παναγιώτης Σημανδηράκης επισήμανε οτι η πρωτοβουλία της Μονής έγινε χωρίς προειδοποίηση, ενώ σχολίασε οτι θα πρέπει να εξεταστεί αν οι ενέργειες είναι σύννομες και σε συνέχεια των κανονιστικών διατάξεων που προβλέπονται. Παράλληλα, ζητήθηκε και η ελεύθερη πρόσβαση στους πολίτες μέχρι να διερευνηθεί το ζήτημα.

Εκπρόσωποι των κατοίκων επισήμαναν οτι εδώ και πολλά χρόνια στηρίζουν το μοναστήρι, χωρίς να προβούν σε καμία κακόβουλη ενέργεια, απορώντας με την πρόθεση της διοίκησης να περιορίσει την πρόσβαση, όχι μόνο στην συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά και στο παρελθόν. Για… ξηλώματα πινακίδων μέχρι και απευθείας προσβολές κατήγγειλαν τους ιερωμένους, ζητώντας να κάνουν οτι θέλουν μέσα στο Μοναστήρι, όχι όμως στον γύρω χώρο.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook