SPORTS

Στο νοσοκομείο ο νικητής του Giro d’ Italia λόγω φελλού σαμπάνιας που τον τραυμάτισε στο μάτι

Ένα από τα πιο απίστευτα ατυχήματα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του Giro d’ Italia με το νικητή να οδηγείται στο νοσοκομείο μετά από χτύπημα του φελλού της σαμπάνιας στο μάτι του νικητή στο βάθρο των νικητών!

Τα πανηγύρια της νίκης μετατράπηκαν σε απόγνωση για τον ποδηλάτη Biniam Girmay, ο οποίος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το Giro d’Italia μετά την ιστορική του νίκη την Τρίτη. Ο 22χρονος Αφρικανός έγινε ο πρώτος μαύρος Αφρικανός αναβάτης που κέρδισε αγώνα σε Grand Tour, νικώντας τον Mathieu van der Poel σε ένα σπριντ στο 10ο γύρο του Giro στο Jesi.

Οι πανηγυρισμοί του όμως κόπηκαν όταν ένας φελλός έσκασε κατευθείαν στο μάτι του ενώ προσπαθούσε να ανοίξει ένα μπουκάλι σαμπάνια Prosecco στο βάθρο!

Ο Girmay πέρασε αρκετές ώρες σε ένα τοπικό νοσοκομείο πριν επιστρέψει στο ξενοδοχείο του για να γιορτάσει με την ομάδα του Intermarche-Wanty-Gobert Materiaux.

Ωστόσο, δεν θα λάβει άλλο μέρος στο Giro λόγω του τραυματισμού του στα μάτια καθώς ο γιατρός Piet Daneels είπε στο Sporza ότι ο ποδηλάτης είχε «αιμορραγία στον πρόσθιο θάλαμο του ματιού».

Σε βίντεο που δημοσίευσε η ομάδα του, ο 22χρονος είπε: «Χθες όταν έφτασα (στο ξενοδοχείο) μετά το νοσοκομείο, την κακή στιγμή, απόλαυσα λίγο τη νίκη με τους συμπαίκτες μου.

«Είμαι χαρούμενος τώρα, ήμουν λίγο λυπημένος για αυτό που συνέβη με τη σαμπάνια, αλλά όταν επέστρεψα ήταν όλα καλύτερα.

«Αλλά σήμερα, δυστυχώς, δεν ξεκίνησα τον αγώνα γιατί ακόμα το μάτι μου χρειάζεται λίγη ξεκούραση. Ανυπομονώ για το υπόλοιπο της σεζόν. Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν και με ενθάρρυναν. Είμαι καλά τώρα. Τα λέμε σύντομα.’

Οι γιατροί της ομάδας Daneels είπαν ότι ο Girmay «δεν μπορούσε να δει» αρχικά μετά το περιστατικό και έπρεπε να αποχωρήσει καθώς αναρρώνει από τον τραυματισμό.

Είπε μεταξύ άλλων: «Η αποθεραπεία του εξελίσσεται ομαλά και θα παρακολουθηθεί από ιατρική ομάδα τις επόμενες ημέρες. Προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος επέκτασης της αιμορραγίας και της ενδοφθάλμιας πίεσης, συνιστάται η αποφυγή της σωματικής δραστηριότητας.

“Προτεραιότητά μας είναι η πλήρης επούλωση του τραυματισμού και γι’ αυτό αποφασίσαμε μαζί με τον αναβάτη και την αθλητική διεύθυνση ότι ο Biniam δεν θα εμφανιστεί στην έναρξη του ενδέκατου ετάπ.”

Μετά τη νίκη του, είπε: «Είναι απίστευτο. Ευχαριστώ την ομάδα. Ξεκινήσαμε καλά τον αγώνα, τον ελέγξαμε. Δεν έχω λόγια για την ομάδα μου».

«Όταν ξεκίνησα το Giro είχαμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε και να φέρουμε καλά αποτελέσματα – αυτό είναι επίσης μέρος της επιτυχίας της ομάδας μας, της οικογένειάς μου και όλων.

«Κάθε μέρα γράφουμε νέα ιστορία, οπότε είμαι πραγματικά ευγνώμων και χαρούμενος που το έκανα».

Ο 22χρονος είχε ήδη γράψει ιστορία αυτή τη σεζόν, με τη νίκη του στο Gent-Wevelgem τον Μάρτιο που τον έκανε τον πρώτο Αφρικανό που κέρδισε έναν βελγικό κλασικό αγώνα.

ertnews.gr

Recent Posts

Ο καιρός στην Κρήτη την Παρασκευή 26 Απριλίου

Λίγες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Πρόσκαιρες βροχές μετά το μεσημέρι κυρίως στα δυτικά και…

2 ώρες ago

Τι λένε τα ζώδια για την Παρασκευή 26 Απριλίου

Παρασκευούλα με Σελήνη από το ζώδιο του Τοξότη σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα, με την…

2 ώρες ago

Αναβρασμός στην «Ivy League» της Αμερικής – Πρωτοφανείς συγκρούσεις στα κορυφαία Πανεπιστήμια των ΗΠΑ | Photos+Video

Ανθεκτικό στην καταστολή και με τάση ακόμα μεγαλύτερης εξάπλωσης είναι το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ…

2 ώρες ago

6 λόγοι που πεινάτε περισσότερο από το συνηθισμένο τη νύχτα

Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να πεινάτε περισσότερο αφού δύσει ο ήλιος. Για…

2 ώρες ago

Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Ολοκληρώθηκε η κλήρωση του Τζόκερ σήμερα Πέμπτη 25/4/2024. Δείτε τα αποτελέσματα της κλήρωσης. Οι τυχεροί…

3 ώρες ago

Οι καταθέσεις «φωτιά» των 3 μαρτύρων για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη

Τις καταθέσεις των τριών μαρτύρων που μπήκαν σε πρόγραμμα προστασίας και «έδωσαν» μέσα από τις…

3 ώρες ago