Στο νέο αρχαιολογικό μουσείο Χανίων ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

στο-νέο-αρχαιολογικό-μουσείο-χανίων-ο-1423546

Στο νέο αρχαιολογικό μουσείο Χανίων, στη Χαλέπα, βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο μουσείο λίγα λεπτά μετά τις 7 το απόγευμα και ξεναγήθηκε στον χώρο από την προϊστάμενη της εφορείας αρχαιοτήτων, Ελένη Παπαδοπούλου.

Τα επίσημα εγκαίνια του νέου αρχαιολογικού μουσείου, όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 11 Ιουνίου.

Πριν την έλευση του πρωθυπουργού στο μουσείο άρχισαν να συγκεντρώνονται πολιτικά στελέχη, άνθρωποι από τον χώρο του πολιτισμού.

Το παρών μεταξύ άλλων έδωσε η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης και οι βουλευτές Μανούσος Βολουδάκης και Βασίλης Διγαλάκης

Στο μουσείο βρέθηκε επίσης και η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη.

Έξω από το μουσείο βρέθηκε ολιγομελής ομάδα υγειονομικών, κρατώντας πανό ενάντια στις αναστολές ανεμβολίαστου υγειονομικού προσωπικού και φωνάζοντας συνθήματα κατά της υποχρεωτικότητας.

Ο πρωθυπουργός έφτασε νωρίτερα στο αεροδρόμιο Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» συνοδευόμενος από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Η άφιξη του κ. Μητσοτάκη στο νέο αρχαιολογικό μουσείο Χανίων:

zarpanews.gr

11 thoughts on “Στο νέο αρχαιολογικό μουσείο Χανίων ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

  1. Επιτέλους ανοίγει τις πύλες του το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων…….πρέπει όμως να υπάρξουν κ οι ανάλογες παρεμβάσεις εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής με πεζοσρομησεις της Σκρα της Μαχητών Της Δαγκλή κ τμήματος της Ελ.Βενιζέλου έμπροσθεν του Μουσείο~οικεία Ελ.Βενιζέλου δημιουργία πιο καλαίσθητου έντονου φωτισμού πέριξ του νέου Αρχαιολογικου Μουσείου πινακίδες σήμανσης των μνημείων της περιοχής της Χαλεπάς κ δημιουργία έξτρα πρασίνου παράλληλα με τον Κήπο της Αγίας Μαγδαληνής του πάρκου της Ελενας Βενιζέλου κ δενδροφυτεύσεις δένδρων στις εν λόγω οδούς…….Έτσι θα υπάρξει κυκλοφοριακή ρύθμιση πιο ήπια προσέγγιση στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο κ το Μουσείο~οικεία Ελ.Βενιζέλου κ αποφυγή συνωστισμών μποτιλιαρισμάτων καθώς στη περιοχή της Χαλεπάς υπάρχουν πέραν από ξενοδοχεία κ μόνιμοι κάτοικοι…….Ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν οι δέουσες παρεμβάσεις.

  2. Επιτέλους ανοίγει το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων……πρεπει όμως να υπάρξουν όμως παρεμβάσεις εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής όπως πεζοσρομησεις της Σκρα της Μαχητών της Δαγκλή κ τμήματος της Ελ.Βενιζέλου έμπροσθεν του Μουσείου~οικία Ελ.Βενιζέλου δημιουργία πιο καλαίσθητου έντονου φωτισμού πέριξ του Μουσείου πινακίδες σήμανσης των μνημείων της δεύτερης ιστορικότερης περιοχής των Χανίων της Χαλεπάς κ δημιουργία περισσότερου πρασίνου πέραν από τον κήπο της Αγίας Μαγδαληνής κ του πάρκου της Ελενας Βενιζέλου……Έτσι θα υπάρξει κυκλοφοριακή ρύθμιση πιο ήπια προσέγγιση στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο κ αποφυγή συνωστισμών μποτιλιαρίσματος καθώς στην περιοχή διαμένει κ μόνιμος πληθυσμός.

    1. Συμφωνώ απόλυτα και επαυξάνω ως μόνιμος κάτοικος της περιοχής. Δεν νοείται να ανοίγει το αρχαιολογικό μουσείο και η Τεχνική Υπηρεσία να μην έχει ήδη προχωρήσει σε παρεμβάσεις προσβασιμότητας. Σε άλλες χώρες πρώτα γίνονται κυκλοφοριακές μελέτες προσβασιμότητας και μετά φτιάχνεται ένα κτίριο και όχι το αντίστροφο! Εκ των πραγμάτων η οδός Σκρα είναι ένας πολύ στενός δρόμος, εντελώς ακατάλληλος να στηρίξει τόσο μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο.
      Η Χαλέπα είναι η δεύτερη ιστορικότερη περιοχή μετά το Ενετικό Λιμάνι και αν δεν γίνουν έργα προσβασιμότητας θα υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο στο βωμό της κατάχρησης του αυτοκινήτου. Πώς είναι δυνατόν εν έτει 2022 άτομα με κινητικά προβλήματα να μην έχουν πρόσβαση στα μνημεία πολύ απλά επειδή ο Δήμος έχει αφήσει τα πεζοδρόμια της Χαλέπας σε τραγικά χάλια? Πρέπει οπωσδήποτε η οδός Σκρα να γίνει πεζόδρομος και να φαρδύνουν τα πεζοδρόμια της περιοχής. Ακούμε βέβαια για την ανάπλαση των Ταμπακαριών, η οποία είναι μεγάλης σημασίας, αλλά η κεντρική οδική αρτηρία ( Βενιζέλου) χρήζει ανάπλασης.
      Η οδός Στεφ. Τζιλιβάκη θα μπορούσε εύκολα να γίνει η αρχή δημιουργίας πεζόδρομου/ποδηλατόδρομου ο οποίος θα εκτείνεται παραλιακά έως την βίλα Ανδρομέδα. Αυτό θα ήταν ένα μεγάλο βήμα στην δημιουργία εναλλακτικών και φιλικών προς το περιβάλλον τρόπων πρόσβασης στο μουσείο βάζοντας τέλος στην αλόγιστη κατάχρηση των αυτοκινήτων.
      Το θέμα όμως είναι να υπάρχει θέληση και φιλότιμο για να γίνουν όλα αυτά, κάτι που δυστυχώς απουσιάζει από την τωρινή Δημοτική Αρχή, η οποία πέρα από φανφάρες στα media, ένα ουσιαστικό έργο στην πόλη δεν έχει κάνει! Εκτός και αν θεωρεί ,,έργο,, το οικολογικό έγκλημα να μην έχει αφήσει δέντρο για δέντρο όρθιο στην πόλη, πόσο μάλλον στον Δημοτικό Κήπο!!
      Μπανανία!!

  3. Ολα τα λαμογια και τα σιχαματα της πολης σε λιγες φωτογραφιες. Ευγε!
    Τσιμεντωσαν την Ακροπολη και τωρα θαυμαζουν και αρχαια. Γονοι αρχαιοκαπηλων βεβαια, κατι θα γνωριζουν
    ΥΓ. Οσα εγκαινια και να κανεις Κουλη (σε μη δικο σου εργο βεβαια) τον Νομο δεν το κερδιζει το κομμα σου. Και ξερουμε ποσο σε πληγωνει αυτο!

  4. Όλοι οι πίθηκο μπαμπουίνοι και οι σπουδαιοτιποτες της Κρήτης μαζωχτηκαν να κοροϊδέψουν τους Κρητικούς και τους Χανιώτες για τα ψηφαλακια ! Και που πάτησαν την Κρήτη την μαγάρισαν ! Ούτε ένας καραγκιοζης στίς φωτογραφίες ούτε μια μπουγαδοκλεφτρα στις φωτογραφίες έχει δουλέψει ποτέ, έχει τα προσόντα η τις ικανότητες για οτιδηποτε ! Το μόνο που τους συνοδεύει ειναι ο ανθελληνισμός και η λαμόγια και το ξεζούμισμα του Έλληνα για να μην πάνε να δουλέψουν, ειναι τα τρωτικτα και οι κοριοί που πινουν το αίμα μας ! Ψαξτε να μάθετε τι είχαν οταν μπήκαν στα αξιώματα ( όλοι ξεβρακωτοι, γυφτοσογα, δοσίλογοι, ρουφιάνοι που έγλειφαν και γλύφουν κατουρημένα ποδια ελληνικά και ξένα για να κρατιωντε στην εξουσία και να μας ξεζουμίζουν ! Τρωκτικά που κατάστρεψαν και μας και τα παιδιά μας ! Σύλληψη, κατάσχεση περιουσίας και ισόβια φυλακή εφόσον δεν ξαναφέρουμε την θανατική ποινή για εσχάτη προδοσία ! Απολαύστε τα ανθελληνικά σούργελα που βρώμισαν τα Χανιά μας !

  5. Ο/Η Πατήστε το καζανάκι Έλληνες και στείλτε τους ολους αυτους πίσω στον βόθρο από όπου βγήκαν λέει:

    Δείτε το καραγκιοζη πρωθυπουργό ( εδώ πέφτουμε κάτω από τα γέλια ) που για να κρύψει τον ανθελληνισμο την κακία και το μισος προς τους Έλληνες και την ανικανότητα και τυφλά που τον δέρνει παίζει πόζες δένει τα χέρια όπως του είπε η ανθέλληνας κατουρημένη γριά Γερμανίδα που έγλειψε για να δείχνει ……ότι δεν είναι ο σπουδαιοτίποτας που εναι ! Δείτε πόζες με τα χέρια η λουλού για να καταλάβετε πόση αγωνία έχει να κρύψει ότι είναι χαλβάς, ψώνιο και σούργελο !

  6. Έχει το κόμπλεξ της μαντάμ Σουσού, θέλει να κρύβει το κόμπλεξ και την κατωτερότητα που νοιωθει για τον Έλληνα και βάζει τα χέρια σε σικέ σοφιστικέ δήθεν θέσεις που προδίνουνε ποσο κατώτερος μας και ποσο γελοίος είναι ! Μέχρι την κατοχή ήταν ένα γυφτοσογο, τώρα είναι ο πραγματικός μιστερ Σουσού, ένας wannabe σπουδαιοτίποτας !

  7. Δεν τους έχουν πει ή δεν γνωρίζουν ότι στα μουσεία κοιτάμε και δεν αγγίζουμε; Στη φωτογραφία με το πήλινο αγγείο, η Κούλενα τί ρωτάει , αν πηγαίνει με τις κουρτίνες της ή κοιτάει αν έχει σφραγίδα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook