Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ οι αρνητές του κορονοϊού – Το επιχειρησιακό σχέδιο

στο-μικροσκόπιο-της-ελ-ασ-οι-αρνητές-1308685

Ένα επιχειρησιακό σχέδιο που θα αναλάβουν κυρίως οι διαβαθμισμένες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και θα εφαρμοστεί εναντίον του κινήματος των αρνητών και των πράξεων βίας που τους συνοδεύουν, αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη στη Κατεχάκη υπό τον Παναγιώτη Θεοδωρικάκο.

ΕΥΠ, αντιτρομοκρατική, Ασφάλεια και δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος θα αποτελούν τις υπηρεσίες αιχμής με βασικό σκοπό τη μηδενική ανοχή σε πράξεις βίας και το σχηματισμό δικογραφιών με βαριά αδικήματα.

Τα όσα αδιανόητα συνέβησαν στην Πιερία με την αρπαγή του διευθυντή του σχολείου από τους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» κινητοποίησαν τις αρχές με το μήνυμα να είναι ξεκάθαρο ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές όχι μόνο δεν θα είναι ανεκτές αλλά και θα οδηγούνται στις δικάστικες αρχές με κακουργηματικές πράξεις που έχουν και το ενδεχόμενο της προφυλάκισης.

Ήδη οι Αρχές έχουν ξεκινήσει χαρτογράφηση και καταγραφή προσώπων και οργανωμένων ομάδων αρνητών που έχουν κάνει την εμφάνισή τους, δείχνοντας μάλιστα και βίαιες συμπεριφορές.

Υψηλοβαθμο στέλεχος ξεκαθάρισε ότι «δεν μας ενδιαφέρουν οι προσωπικές απόψεις των πολιτών. Μπορεί ο καθένας να έχει όποια άποψη θέλει και φυσικά να τη διατυπώνει ελεύθερα και χωρίς κανένα πρόβλημα. Όταν όμως οργανωμένες ομάδες βάζουν ως σημαία τους τα μέτρα της πανδημίας για να προκαλέσουν πράξεις βίας και παράνομες ενέργειες, τότε οι αρχές θα κινούνται άμεσα και απόλυτα υπέρ του νόμου».

Στην έρευνά της η ΕΛ.ΑΣ. θα συμπεριλάβει και τη διάσταση αν οι ομάδες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους ενάντια στα μέτρα της πανδημίας, διαθέτουν χρηματοδότη και ιεραρχική δομή.

Στο διαδίκτυο θα γίνεται έρευνα για βίντεο αλλά και καλέσματα για πράξεις βίας και θα επεμβαίνει ο εισαγγελέας άμεσα.

Πάντως, μέχρι στιγμής, η βόρεια Ελλάδα δείχνει να έχει τις πιο πολλές τέτοιου είδους ομάδες στο κίνημα των αρνητών.

Πηγή: cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook