Στο μαγευτικό δάσος του Ρούβα η 39η Παγκρήτια Ορειβατική Συγκέντρωση

στο-μαγευτικό-δάσος-του-ρούβα-η-39η-παγκ-915130

Στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί στους νότιους πρόποδες του Ψηλορείτη, στο μαγευτικό δάσος του Ρούβα, στο νομό Ηρακλείου, η 39η Παγκρήτια Ορειβατική Συγκέντρωση, με διοργανωτή τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Μοιρών, υπό την αιγίδα της Ε.Ο.Ο.Α..

Η ετήσια περιφερειακή, αυτή συνάντηση των Συλλόγων της Κρήτης, θα δώσει την ευκαιρία συνάντησης πεζοπόρων και ορειβατών από όλο το νησί, για να ανταλλάξουν ιδέες και προτάσεις, σχετικά με την αγαπημένη τους δραστηριότητα.

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων, όπως κάθε χρόνο, θα συμμετέχει με πολυμελή ομάδα μελών του, η οποία θα περιλαμβάνει μέλη του, καθώς και παιδιά και εφήβους. Το Σάββατο 07/09, η διανυκτέρευση θα γίνει στο ύπαιθρο με ατομικά εφόδια, στην καρδιά του δάσους του Ρούβα, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, που βρίσκεται περίπου σε υψόμετρο 950 μέτρα, όπου θα γίνουν οι εκδηλώσεις της συνάντησης. Την Κυριακή 08/09, οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα πραγματοποιήσουν εύκολη πεζοπορία στο Μέσα Ρούβα, από όπου θα απολαύσουν θέα και όμορφες εικόνες προς την γύρω περιοχή, που απλώνεται το μεγαλύτερο πρινοδάσος της Κρήτης και μετά θα κατέβουν στην Λίμνη Βοτόμου ή Ζαρού, από το Φαράγγι του Γάφαρη, που αποτελεί τμήμα του μονοπατιού Ε4.

Ο ΕΟΣ Χανίων διοργανώνει διήμερη εξόρμηση για τη συμμετοχή του, στην ετήσια αυτή συνάντηση των ορειβατικών Συλλόγων της Κρήτης, το αναλυτικό πρόγραμμα της οποίας έχει ανακοινωθεί και μπορούν να το πληροφορηθούν οι ενδιαφερόμενοι στα γραφεία του Συλλόγου.

Η προσέγγιση στην περιοχή θα γίνει από το ορεινό χωριό Γέργερη, που βρίσκεται σε υψόμετρο 530 μέτρων, στους νότιους πρόποδες του βουνού. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση και να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι-αρβύλα) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), ατομικά εφόδια διανυκτέρευσης, αδιάβροχο αντιανεμικό μπουφάν και ζεστά ρούχα, καπέλο, πρόχειρο φαγητό και νερό.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί του Σαββάτου, ώρα 12:30 μ.μ., κι επιστροφή αργά το απόγευμα της επόμενης ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647, ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 06/09.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook