Στο… λιομάζωμα «έριξε» το Υπουργείο την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Κρήτη

στο-λιομάζωμα-έριξε-το-υπουργείο-τ-1124798
Φωτογραφία αρχείου

Για αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού σε περιοχές που μέχρι τώρα δεν υπήρχαν, έκανε λόγο η Βάνα Παπαευαγγέλου στην επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, αναφέροντας ανάμεσα σε αυτές και την Κρήτη, η οποία τις τελευταίες ημέρες καταγράφει περισσότερα κρούσματα και νοσηλευόμενους από ποτέ.

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας ανέφερε πως αυτό μπορεί να σχετίζεται με τη συγκομιδή της ελιάς σε αυτές τις περιοχές.

Χαρακτηριστικά είπε: «Αυξημένος ο αριθμός κρουσμάτων στο δεύτερο κύμα. Κύρια χαρακτηριστικά η μεγάλη διασπορά σε όλη τη χώρα. Αύξηση σε περιοχές που δεν μας είχαν απασχολήσει όπως Φωκίδα, Μεσσηνία, Λέσβος και Κρήτη και ίσως να σχετίζεται με τη συγκομιδή ελιάς».

Έτσι, όπως επισήμανε ο καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής,  ζητείται εκτεταμένος έλεγχος με τεστ κορονοϊού στον μετακινούμενο πληθυσμό που δραστηριοποιείται στην συγκομιδή της ελιάς, ειδικά στους αλλοδαπούς εργάτες.

Άγνωστο, ωστόσο, αν η κυβέρνηση θα αποφασίσει τα εν λόγω τεστ να γίνονται με κρατικά έξοδα, ώστε να μην βαρύνονται οι παραγωγοί.

zarpanews.gr

One thought on “Στο… λιομάζωμα «έριξε» το Υπουργείο την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Κρήτη

  1. Η ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΜΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΠΤΩΣΗ
    ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΔΕ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ. ΠΟΥ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook