Στο λιμάνι του Πειραιά 155 πρόσφυγες και μετανάστες – Θα μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας

στο-λιμάνι-του-πειραιά-155-πρόσφυγες-και-948233

Ογδόντα πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μυτιλήνη αποβιβάζονται στο λιμάνι του Πειραιά σήμερα το πρωί, με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας».

Σημειώνεται ότι ο προσφυγικός καταυλισμός της Μόριας στη Μυτιλήνη προ ημερών απαριθμούσε πάνω από 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Επίσης, στο λιμάνι του Πειραιά πρόκειται να καταπλεύσει και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue star 2 μεταφέροντας 75 πρόσφυγες και μετανάστες από την Κάλυμνο. Και στις δύο περιπτώσεις οι πρόσφυγες και μετανάστες αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας.

Στο «κόκκινο» οι μεταναστευτικές ροές

Σημειώνεται οι μεταναστευτικές ροές έχουν φτάσει στο απροχώρητο, δημιουργώντας πόλωση μεταξύ των τοπικών κοινωνιών. Από την μια πλευρά οι κάτοικοι των νησιών ζητούν αποσυμφόρηση και από την άλλη οι κάτοικοι, κυρίως από την ηπειρωτική Ελλάδα, αντιδρούν στο ενδεχόμενο μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα. Χαρακτηριστικά και πιο πρόσφατα παράδειγμα, αυτά της Χίου, όπου κάτοικοι του χωριού Χαλκειός έκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ και των Γιαννιτσών όπου ομάδα ατόμων έστησε μπλόκο προκειμένου πρόσφυγες να μην εγκατασταθούν σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook