Στο… κόκκινο ο ανταγωνισμός ενόψει της «επίθεσης» των ριάλιτι – Τα όπλα απέναντι σε Survivor και MasterChef

στο-κόκκινο-ο-ανταγωνισμός-ενόψει-τη-1336605

Ο «Σασμός» γίνεται καθημερινός για να «χτυπήσει» Survivor και MasterChef. Ο Alpha «κλειδώνει» τρεις νέες σειρές για τον Μάρτιο. Το Mega «απαντά» με την πρεμιέρα της «Σκοτεινής θάλασσας»

Σε μάχη άνευ προηγουμένου μεταξύ των καναλιών εξελίσσεται το δίπολο «ριάλιτι ή μυθοπλασία», που θα αποτελέσει το κεντρικό διακύβευμα τους προσεχείς μήνες. Τα δεδομένα του ανταγωνισμού θα αλλάξουν ραγδαία μέσα στις γιορτές, με την έναρξη του «Survivor» στις 27 Δεκεμβρίου στον ΣΚΑΪ και του «MasterChef» το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου στο Star, ενώ ξεκίνησε ήδη δυναμικά και η «Φάρμα» στον ΑΝΤ1. Τη δική τους αντεπίθεση απέναντι στην επέλαση των ριάλιτι καταστρώνουν τα αντίπαλα κανάλια, ώστε να αντεπεξέλθουν στην κατακόρυφη αύξηση του ανταγωνισμού.

Τα δυνατά του χαρτιά σχεδιάζει να αξιοποιήσει με ακόμα μεγαλύτερη συχνότητα ο Alpha, όπως αναφέρει η Reallife. Ο «Σασμός», που σημειώνει σταθερά υψηλά ποσοστά άνω του 25%, θα αποτελέσει τον πολιορκητικό κριό του Alpha, ο οποίος σχεδιάζει να στήσει «αναχώματα» και σε άλλες ημέρες της εβδομάδας για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Alpha εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο από τον Ιανουάριο ο «Σασμός» να γίνει καθημερινός. Αυτό σημαίνει ότι στις τωρινές ημέρες μετάδοσης (από Δευτέρα έως Πέμπτη) θα προστεθεί και πέμπτο επεισόδιο κάθε εβδομάδα.

Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν αυτό θα προστεθεί την Παρασκευή, όπου θα βρει απέναντι το επεισόδιο αποχώρησης της «Φάρμας» και το «MasterChef», ή την Κυριακή για να «χτυπήσει» το «Survivor». Ωστόσο, ο Alpha δεν θα περιοριστεί στον «Σασμό». Μετά το τέλος του «Bachelor», αποχαιρετά τα ριάλιτι και σχεδιάζει επιπλέον επένδυση στη μυθοπλασία – και μάλιστα άμεσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κανάλι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με εταιρείες παραγωγής όχι για μία αλλά συνολικά για τρεις νέες σειρές, οι οποίες προορίζονται να βγουν στον αέρα τον Μάρτιο.

Το μείγμα προγράμματος του Apha θα ενισχυθεί επιπλέον με το μουσικό σόου «Chart show», που αναμένεται να βγει στον αέρα στα τέλη Φεβρουαρίου κάθε Σάββατο, αλλά και με τα ψυχαγωγικά projects «Total blackout» και «Πλάκα κάνεις». Αμεση θα είναι και η απάντηση του Mega στην «επίθεση» των ριάλιτι.

Την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους, με πιθανότερη ημερομηνία τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, θα κάνει πρεμιέρα η νέα σειρά του Γρηγόρη Καραντινάκη «Σκοτεινή θάλασσα», που θα μεταδίδεται δύο φορές την εβδομάδα, αμέσως μετά τη «Γη της ελιάς». Τον Φεβρουάριο αναμένεται και η πρεμιέρα του «Χ-Factor», που θα ενισχύσει επιπλέον την prime time του καναλιού.

Τέλος, τόσο το Mega όσο και ο Alpha, για να μην αφήσουν ελεύθερο το πεδίο στα ριάλιτι, σχεδιάζουν να συνεχίσουν κανονικά και χωρίς διακοπή τη μετάδοση των σειρών «Γη της ελιάς» και «Σασμός» κατά τη διάρκεια των εορτών

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook