Στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η τουριστική επένδυση «μαμούθ» του Λεπτού στο Κολυμπάρι

στο-κεντρικό-αρχαιολογικό-συμβούλιο-1619376

Η έγκριση ή μη της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) COSTA NOPIA στη θέση «Ραβδούχα» της Δ.Ε. Κολυμβαρίου, Δ. Πλατανιά, Π. E. Χανίων, της εταιρείας CRETAN SUN AND SEA DEVELOPMENTS A.E θα απασχολήσει την σημερινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Βάσει σχεδιασμού, το έργο αναμένεται να αναπτυχθεί σε μία έκταση 1.130 στρεμμάτων και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία 13 γειτονιών με 830 περίπου κατοικίες -στις οποίες χωροθετούνται και εμπορικά καταστήματα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών-, δύο ξενοδοχειακών μονάδων, συνολικής δυναμικότητας 300 δωματίων και 600 κλινών, ενός μικρού γκολφ, χώρων εστίασης και πολιτιστικών εγκαταστάσεων, καθώς και ενός ιατρείου.

Όπως αναφέρεται στη ΣΜΠΕ, το έργο στοχεύει στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων εγκαταστάσεων τουρισμού και παραθερισμού, στην προώθηση ειδικών τουριστικών υποδομών που αποσκοπούν και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς προβλέπεται να διαθέτει γήπεδο γκολφ 9 οπών, Golf Club και καταφύγιο τουριστικών σκαφών, δυναμικότητας έως 100 θέσεων.

Μάλιστα, προβλέπονται η χωροθέτηση πίστας προσγείωσης/απογείωσης ελικοπτέρου που χωροθετείται στη βορειοανατολική πλευρά του ακινήτου, καθώς και υδάτινο πεδίο για την προσθαλάσσωση υδροπλάνου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook