Στο Ευρωκοινοβουλίο η υπόθεση του Αζωγυρέ

στο-ευρωκοινοβουλίο-η-υπόθεση-του-αζω-1519854

Διεθνείς διαστάσεις λαμβάνει πλέον υπόθεση του Αζωγυρέ με τους κατοίκους να προσφεύγουν πλέον στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωκοινοβούλιο, όπως έκανε γνωστό ο δικηγόρος τους, Ραφαήλ Λακιωτάκης.

«Σας ενημερώνουμε ότι κατά το περιεχόμενο της τεχνικής έκθεσης, video από drone και φωτογραφίες για την προ υπάρχουσα και την υφιστάμενη κατάσταση θα υποβληθεί άμεσα αναφορά κατά το άρθρο 227 της ΣΛΕΕ προς το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και την ευρωπαϊκή επιτροπή για την ξεκάθαρη παραβίαση του ενωσιακού δικαίου και της ενωσιακής περιβαλλοντικής νομοθεσίας αναφορικά με τα αίσχη στον Αζωγυρέ Σελίνου. Μετά μάλιστα την απόφαση της περιφέρειας Κρήτης να συμπαρασταθεί στον εργολάβο του έργου και να υπερασπιστεί την δράση του , κατανοείται ότι τα πρόστιμα και οι καταδίκες που θα ακολουθήσουν για την περιβαλλοντική καταστροφή θα βαρύνουν αποκλειστικά την περιφέρεια Κρήτης και όσους επιχειρούν να συγκαλύψουν την ισοπέδωση ενός ύψιστου φυσικού κάλους.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι θέματα που αφορούν την χρηματοδότηση ενός έργου ως κατεπείγοντος για καταστροφή που έχει λάβει χώρα το 2019 θα απασχολήσουν το ελεγκτικό συνέδριο.

Παρακαλώ για την άμεση πρωτοκκόληση και την αποστολή αριθμού πρωτοκόλλου για τα παιρετέρω για τα οποία λαμβάνεται με την παρούσα γνώση νομίμως» αναφέρεται σχετικά.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοκοι έχουν κάνει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων η οποία αναμένεται να συζητηθεί στις 7 Οκτωβρίου (ΕΔΩ)

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook