Στο εξωτερικό δεν έχει… “Λίστα Πέτσα”: Άρθρο του Politico για την ποδηλατάδα Μητσοτάκη Ι Photo

Νέες διαστάσεις έχει λάβει η είδηση πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στην Πάρνηθα να κάνει ποδήλατο μαζί με την σύζυγό του, την στιγμή που υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί στις μετακινήσεις.

Το Politico αναφέρει σε άρθρο του, πως ο Έλληνας πρωθυπουργός κατηγορείται ότι δεν τήρησε το lockdown, την στιγμή που η Ελλάδα έχει 2.000 κρούσματα ημερησίως.

Ακόμη, σημειώνει πως η συγκεκριμένη κίνηση γίνεται την ώρα που οι Έλληνες έχουν αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις, ενώ έχουν δοθεί πρόστιμα αξίας 780.000 ευρώ σε 3.000 παραβάσεις των μέτρων.

Επίσης, αναφέρει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγος του, φωτογραφήθηκαν δίπλα σε ποδηλάτες στην Πάρνηθα, δίχως να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις, ενώ κανείς δεν φορούσε μάσκα.

Στη συνέχεια, σημειώνει πως ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι «ο Μητσοτάκης κατηγορείται γιατί είναι άνθρωπος», σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως «αν δεν το έχετε προσέξει, η Πάρνηθα είναι γεμάτη κόσμο, οποίος επισκέπτεται το δάσος, Δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό μπορούν να πηγαίνουν».

Επίσης, το Politico αναφέρει ότι από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Πάρνηθα, έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, στο οποίο εμφανίζεται η Μαρέβα Γκραμπόφσκι να κάνει motocross σε περιοχή που απαγορεύεται, σύμφωνα με το ελληνικό παράρτημα της Greenpeace.

Το δημοσίευμα στο τέλος αναφέρει πως διενεργείται εισαγγελική έρευνα, σχετικά με το γεγονός ότι ο ΕΟΔΥ ενδέχεται να κατέγραφε σε διαφορετική λίστα τα κρούσματα, όπως αναφέρουν ελληνικά ΜΜΕ.

Πηγή: ieidiseis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ