Στο Επιμελητήριο Χανίων ο Μανώλης Συντυχάκης: «Ενισχύονται με πακτωλούς χρημάτων μόνο οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι»

στο-επιμελητήριο-χανίων-ο-μανώλης-συν-1172549

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνάντηση που έλαβε χώρα χθες Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Χανίων, του Βουλευτή του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη με εκπροσώπους πρωτοβάθμιων σωματείων των αυτοαπασχολουμένων της πόλης μας.

Ο σκοπός της συνάντησης ήταν να συμβάλει στην ενημέρωση των σωματείων για την πρόταση νόμου που κατέθεσε πρόσφατα στην βουλή η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ με θέμα «Μέτρα για την ανακούφιση των αυτοαπασχολουμένων της πόλης και της υπαίθρου από τις συνέπειες της κρίσης και τη διαχείριση της πανδημίας του Covid-19»

Στην συνάντηση παρευρέθησαν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Κος Τοπολιανάκης Γιώργος, ο πρόεδρος του σωματείου Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων Κος Σταυρουλάκης Κώστας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Ν. Χανίων Κος Οικονομάκος Βασίλης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μηχανικών Αυτοκινήτων Ν.Χανίων Κος Κοτσάκης Μανώλης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου ιδιοκτητών Ταξί Ν. Χανίων Κος Καραπατάκης Ηλίας.

Ταυτόχρονα δόθηκε η δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδικτυακά την συζήτηση και τα υπόλοιπα μέλη των ΔΣ των παραπάνω, καθώς οι αναγκαίοι περιορισμοί λόγω Covid-19 δεν επέτρεπαν την μεγαλύτερη φυσική παρουσία παρευρισκομένων.

Η συζήτηση ήταν πλούσια και εποικοδομητική σχετικά με τα αναγκαία μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση των μικρών επαγγελματιών που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της νέας οικονομικής κρίσης. Οι παρευρισκόμενοι στο σύνολό τους χαιρέτισαν το κατατεθέν σχέδιο Νόμου κάνοντας και εποικοδομητικές παρατηρήσεις. Από μεριάς του βουλευτή του ΚΚΕ

αναδείχτηκε η αναγκαιότητα να ενταθεί ο αγώνας των σωματείων διεκδικώντας από την κυβέρνηση τα αναγκαία μέτρα για την επιβίωσή τους.

Δεσμεύτηκε ότι θα θέσει υπόψη του τμήματος οικονομίας της Κ.Ε. προτάσεις που τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους, και ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να είναι συνεπές στον αγώνα στήριξης μέτρων που θα δώσουν ανάσα στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, σε αντίθεση με την κυβερνητική και ευρωενωσιακή πολιτική που ενισχύει με πακτωλούς χρημάτων τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους.

Το ΚΚΕ και οι οργανωμένες του δυνάμεις θα συνεχίσουν την προσπάθεια ενημέρωσης και στα υπόλοιπα σωματεία του Νομού. Ταυτόχρονα θα πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της πάλης των αυτοαπασχολουμένων και μικρών επαγγελματοβιοτεχνών απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και της Κυβέρνησης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook