Στο έλεος του… χρόνου το γήπεδο των Στερνών – Αυτοψία του Δήμου Χανίων για την συντήρησή του | Photos

Ξεχασμένο από την πολιτεία, με εμφανή τα σημάδια της εγκατάλειψης παραμένει τα τελευταία χρόνια το δημοτικό γήπεδο Στερνών στο Ακρωτήρι, με τους κάτοικους να σχολιάζουν με θλίψη την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει.

Η άλλοτε “καυτή” έδρα της Θύελλας Στερνών και άλλων τοπικών ομάδων που στεγάζονταν στο γήπεδο πριν την συγχώνευση, εδώ και αρκετά χρόνια έχει αφεθεί στη μοίρα του, με τον καιρό και τον χρόνο να το κατατρώνε.

Χαρακτηριστικές είναι και οι φωτογραφίες που έστειλε κάτοικος της περιοχής και αναγνώστης του zarpanews.gr από το σημείο, όπου φαίνεται ξεκάθαρα η εγκατάλειψη του χρόνου που έχει υποστεί η αθλητική υποδομή, με τον χλοοτάπητα να έχει καταστραφεί, τα τέρματα να έχουν σκουριάσει και τις κτιριακές εγκαταστάσεις να στέκουν παραμελημένες.

Επιπλέον, τα παλιά και σκουριασμένα σίδερα περιμετρικά του γηπέδου καθιστούν και εξαιρετικά επικίνδυνη την παρουσία στον χώρο.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση πάντως, τις προηγούμενες ημέρες στο σημείο βρέθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Χανίων, όπου παρουσία του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Στέλιου Μιχαηλάκη, του προέδρου της αναπτυξιακής εταιρείας του Δήμου Χανίων “Κύδων ΑΕ” και δημοτικού συμβούλου Δ.Ε. Ακρωτηρίου Μιχάλη Καλογριδάκη, του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Μύρωνα Γιακουμογιαννάκη και του Προέδρους της Τοπικής Κοινότητας Στερνών, Δημήτρη Γιανναράκη έγινε αυτοψία του χώρου.

Τα πρώτα βήματα για να… αναγεννηθεί (ουσιαστικά) το γήπεδο και να είναι λειτουργικό και επισκέψιμο, είναι να βρεθεί το τοπογραφικό ώστε να διαπιστωθεί η ακριβής έκταση και έπειτα να συνταχθεί μελέτη και να προκηρυχθεί το έργο.

“Έχουμε κάνει τις πρώτες επαφές και αναμένουμε τα αποτελέσματα, ωστόσο είναι στις άμεσες προθέσεις μας και πιστεύω πως μέσα στα επόμενα χρόνια το γήπεδο των Στερνών θα ξαναλειτουργήσει”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Δημήτρης Γιανναράκης.

Υπενθυμίζουμε ότι στο παρελθόν υπήρξαν περίοδοι που το γήπεδο είχε μετατραπεί μέχρι και σε σκουπιδότοπο από κάποιους ασυνείδητους (δείτε εδώ), ενώ για την αποκατάστασή του θα απαιτηθεί και ο ανάλογος σεβασμός από τους πολίτες της περιοχής…

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ