Στο έλεος της κακοκαιρίας και η Τουρκία, πάνω από 4.500 πολίτες εγκλωβισμένοι

στο-έλεος-της-κακοκαιρίας-και-η-τουρκί-1364625

Στο έλεος της ψυχρής εισβολής και της σφοδρής χιονόπτωσης βρίσκεται και η γειτονική Τουρκία που τις τελευταίες ημέρες δέχεται ισχυρό χτύπημα από το έντονο κύμα κακοκαιρίας.

Οι εικόνες παράλυσης πρωταγωνιστούν σε μεγάλες πόλεις της χώρας, με πολλούς κεντρικούς αυτοκινητοδρόμους να έχουν παραδοθεί στην επικινδυνότητα που φέρνει η χιονόστρωση.

Αποτέλεσμα των έντονων καιρικών φαινομένων, οι οδηγοί ΙΧ να είναι επί ώρες εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους, αναζητώντας τις ευθύνες για τη χαοτική κατάσταση.

Εικόνες που κυκλοφορούν στα μεγαλύτερα διεθνή δίκτυα αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προδίδουν το γενικευμένο μπλακ άουτ που έχει επισκιάσει την Τουρκία.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε μεγάλες πόλεις έχουν παραλύσει, ο κόσμος φαίνεται αγανακτισμένος, και μέσα σε αυτό το προβληματικό παζλ προστίθεται το μεγάλο κομμάτι της οικονομικής κρίσης.

Τη στιγμή που η τουρκική λίρα γνωρίζει πρωτοφανών διαστάσεων κατρακύλα, ο πληθωρισμός έχει εκτοξευτεί, αναγκάζοντας τους πολίτες να κάνουν οικονομία σε βασικά αγαθά και τον κατώτατο μισθό να έχει υποχωρήσει σε δραματικά επίπεδα, διακρίνεται σε βίντεο κόσμος να σχηματίζει ουρά στην Κωνσταντινούπολη, απέναντι από το Μπλε Τζαμί, για να αγοράσει ψωμί.

Η πείνα κι η απελπισία συναντούν το μένος της κακοκαιρίας με αποτέλεσμα το ρεύμα κατά του Ταγίπ Ερντογάν να δυναμώνει, σε μια περίοδο που η δημοσκοπική του εικόνα βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Το χαοτικό σκηνικό περιλαμβάνει και τις ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο Ατατούρκ με συνέπεια οι επιβάτες να είναι καθηλωμένοι στον χώρο αυτό.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, εκτιμάται ότι στη γειτονική χώρα αποκλεισμένοι λόγω κακοκαιρίας είναι πάνω από 4.500 κόσμου, ενώ σε καταφύγια έχουν μεταφερθεί πάνω από 6.000 πολίτες.

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η επαρχία Ντιγιαρμπακίρ, με 200 ανθρώπους να βρίσκονται αποκλεισμένοι σε οδικό άξονα και την επιχείρηση απεγκλωβισμού να διαρκεί 12 ώρες.

Το σφοδρό χτύπημα της κακοκαιρίας, με βασικό χαρακτηριστικό τις πυκνές χιονοπτώσεις, εξακολουθεί να πλήττει την Τουρκία και να δοκιμάζει τον Ερντογάν.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook