Στο εδώλιο οι κατηγορούμενοι για την πολύκροτη υπόθεση της κοκαΐνης που είχε συγκλονίσει τα Χανιά

στο-εδώλιο-οι-κατηγορούμενοι-για-την-π-1116515

Στο Εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται να καθίσουν σήμερα οι κατηγορούμενοι για την πολύκροτη υπόθεση που είχε συγκλονίσει τα Χανιά πριν από δύο χρόνια περίπου και αφορούσε το εμπόριο κοκαΐνης.

Η εκδίκαση θα πραγματοποιηθεί στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων και τα αδικήματα με τα οποία βαρύνονται οι κατηγορημένοι είναι μεταξύ άλλων η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακίνηση κοκαΐνης, εμπόριο, χρήση κλπ.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2018 στο σπίτι 66χρονου τότε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

115 γραμμάρια κοκαΐνης,

μικροποσότητα κάνναβης,

2 ηλεκτρονικές ζυγαριές,

το χρηματικό ποσό των 1.550 ευρώ και

2 κινητά τηλέφωνα

Στη συνέχεια από έρευνα που ακολούθησε σε υπαίθριο χώρο (καβάντζα) της πατρικής οικίας του 66χρονου, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν 255 γραμμάρια κοκαΐνης ηλεκτρονική ζυγαριά και το χρηματικό ποσό των 19.000 ευρώ.

Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 66χρονος με τον 47χρονο και τον 41χρονο, διέθεταν και διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, σε χρήστες του Νομού.

Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες 47χρονου, 65χρονου, 61χρονου, 62χρονου, 44χρονου και 41χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

150 γραμμάρια ελαίου κάνναβης (χασισέλαιο),

50 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη,

το χρηματικό ποσό 9.690 ευρώ,

περίστροφο,

πιστόλι

φυσίγγια και

2 κυνηγετικά όπλα.

Σημειώνεται πως πριν από λίγους μήνες αποφυλακίστηκε και ο τελευταίος εκ των κατηγορουμένων της υπόθεσης καθώς μετά και το κλείσιμο των δικαστηρίων ελέω κορονοϊού, ήταν αναμενόμενο ότι η προγραμματισμένη για τον επόμενο μήνα εκδίκαση της υπόθεσης δεν θα ήταν εφικτή, ενώ θα έχει πλέον συμπληρωθεί το ανώτατο χρονικό όριο της 18μηνης προφυλάκισης.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες η σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης θα αναβληθεί, καθώς αναμένεται να διατυπωθούν σχετικά αιτήματα από τους συνηγόρους αρκετών εκ των κατηγορουμένων.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook