Στο dark web τα ιατρικά αρχεία 10 εκατ. Αυστραλών μετά από «ρωσική κυβερνοεπίθεση»

στο-dark-web-τα-ιατρικά-αρχεία-10-εκατ-αυστραλώ-1564830

Σχεδόν 10 εκατομμύρια Αυστραλοί έπεσαν θύματα υποκλοπής των προσωπικών δεδομένων υγείας τους, σε μια κυβερνοεπίθεση που πιστεύεται πως ενορχηστρώθηκε από τη Ρωσία.

Στο μαζικό χακάρισμα υπεκλάπησαν ευαίσθητα ιατρικά αρχεία με θεραπείες για τον αλκοολισμό, προβλήματα εθισμού σε ναρκωτικά και αρχεία σχετικά με την ψυχική υγείας και τις εκτρώσεις.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Αυστραλίας ανακοίνωσε πως γνωρίζει την ταυτότητα της «ρωσικής εγκληματικής οργάνωσης» που παραβίασε τις βάσεις δεδομένων της Medibank, της μεγαλύτερης ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας υγείας στην Αυστραλία, υποκλέπτοντας τα δεδομένα των πελατών.

Αφού η Medibank αρνήθηκε να καταβάλει ως λύτρα το ποσό των 9,7 εκατ. δολαρίων για τους 9,7 εκατομμύρια πελάτες των οποίων τα δεδομένα υπεκλάπησαν- οι χάκερ ξεκίνησαν να κυκλοφορούν τα ευαίσθητα δεδομένα στο dark web.

Όπως γράφει ο guardian, την Τετάρτη είχαν κυκλοφορήσει οι δύο πρώτες «παρτίδες» δεδομένων σε μπλογκ του «σκοτεινού δικτύου» που συνδέεται με τη ρωσική οργάνωση.

Η αποκαλούμενη «κακή λίστα» με στοιχεία ασθενών για θεραπείες εθισμού στα ναρκωτικά και προβλήματα ψυχικής υγείας και η «καλή λίστα» που περιλάμβανε υγειονομικές διαδικασίες. Καθεμιά από αυτές τις λίστες περιείχε στοιχεία 100 πελατών της Medibank.

Την Πέμπτη, οι χάκερ άρχισαν δημοσίευσαν αρχείο με τον κωδικό τίτλο “abortions.csv” που περιείχε πάνω από 300 περιπτώσεις ασφαλισμένων με διακοπές εγκυμοσύνης.

Την Παρασκευή αναρτήθηκε μια ακόμη λίστα, με τον τίτλο “boozy.csv”, με αρχεία θεραπειών αλκοολισμού 240 ατόμων.

Μεταξύ των δεδομένών, έχουν διαρρεύσει τα ονοματεπώνυμα των πελατών, ημερομηνίες γέννησης, τηλεφωνικά νούμερα, διευθύνσεις κατοικιών αλλά και mail.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook